Szakács Árpád szerint a NER-ben az aranyból sár lesz

  • narancs.hu
  • 2023. március 8.

Belpol

2018-ban még Orbán Viktor rá hivatkozott Tusnádfürdőn – ma Dúró Dóra főtanácsadója Szakács Árpád, aki kifejtette, mi nem tetszik neki a NER-ben.

Már 2016-ban tudta, hogy a megyei napilapok a kormányközeli Mediaworkshöz fognak kerülni, ahogyan 2019-ben történt – többek között erről beszélt Szakács Árpád a Magyar Jelen című újság podcastjában.

A beszélgetést a 444 és a Telex is szemlézte. 

Szakács Árpád akkor vált szélesebb körben ismertté, amikor 2018-ban Orbán Viktor az ő cikksorozatára hivatkozva jelentette be tusnádfürdői beszédében, hogy változások kezdődnek a kultúra területén.

Bár a karrierje még ezután is egy ideig a NER égisze alatt ívelt, a beszélgetésben most elmondta, akkor érezte először, hogy a rendszerrel gond lehet. Nyaralásból tartott hazafelé, csöngeni kezdett a telefonja, és nem vette föl, csak akkor, amikor már úgy érezte, muszáj. Gratulált neki egy ismerőse, hogy Orbán Viktor megemlítette a cikksorozatát. Ettől azonban ő egyáltalán nem lett boldog. Mint mondja, rájött, hogy nem lesz semmilyen változás, mert a NER-ben előre csak akkor jelentenek be bármilyen újítást, ha azt gumicsontnak szánják. A felszín alatt valójában semmilyen kultúrpolitikai igény nincs – idézte fel akkori gondolatait Szakács.

Volt a Mediaworks print szerkesztőségének főszerkesztője. Aztán, így fogalmazott, minden arany sárrá változott körülötte.

Most a Mi Hazánk mellett, Dúró Dóra főtanácsadójaként dolgozik, és könyvkiadót működtet, Kárpátia Stúdió néven.

 

 

A beszélgetés arról is szól, tapasztalatai szerint mennyire volt kézivezérelt a Mediaworks, amikor a vezető munkatársa volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk