Személyesen is kitálal Gyula fideszes képviselője, aki leleplező dokumentumot küldött Orbánnak arról, miként fonódott össze a városvezetés két vállalkozóval

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 18.

Belpol

Galbács Mihályt kizárták a frakcióból és a pártból is. Nyíltan beszél a városi korrupcióról. Meg arról, „olyan képviselő kell, aki nem kérdez, csak megnyomja a gombot, és kész”.

A Partizánnak adott interjút Galbács Mihály, Gyula fideszes képviselője, a város egykori gazdasági alpolgármestere, személyesen is kitálalt miután több mint 20 oldalas dokumentumban jelezte Orbán Viktornak és a Fidesz pártvezetésének, miként fonódott össze a városvezetés két vállalkozóval, és mindezt miért tartja igencsak károsnak.

Birtokunkba jutott egy kényes, Orbánnak küldött panasz: belharcok dúlnak a Fideszben

Két hónappal az önkormányzati választások előtt valóságos háború zajlik Békés megye második legnépesebb városában, Gyulán.

Gulyás Márton műsorában Galbács arról szólt, hogyan fonódott össze a gyulai  fideszes városi elit egy helyi vállalkozói körrel, kik és milyen formában gazdagodnak ebből az együttműködésből a város kárára? Mit tesz a Fidesz vezetése, amikor azzal szembesítik, hogy a városi források hogyan herdálódnak el? Vagy épp arról vall, hogy kényszerpályán vannak a régi fideszes képviselők, nincs beleszólásuk Gyulán (se) a város dolgaiba, mert testületileg leszavazzák a nem tetsző véleményeket. Galbács Mihály személyes ambícióiról, a Fideszhez fűződő jelenlegi viszonyáról, és jövőbeli politikai szerepvállalásának mikéntjéről is beszélt.

EXKLUZÍV - kitálal Gyula fideszes képviselője!

Csak a Partizánnak adott interjút Galbács Mihály, Gyula fideszes önkormányzati képviselője. Ahogy az elmúlt napokban már megjelent több helyen: Gyulán 2010 óta teljesen összefonódott a politikai elit két vállalkozóval, akik a városi közbeszerzések közel 90%-át nyerik el, bizonyítottan túlárazott projektekkel.

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.

Caligula lova

Lázár János miniszter korábbi sofőrje, a vasárnap megválasztott mártélyi polgármester, Ambrus István dolgozni is akar. „El kell kezdeni dolgozni. Van mit csinálni Mártélyon” – idézte az időközi választás győztesét a Promenad24 nevű kormánypárti híroldal.

A didergő király

A létező orbánizmusban embernek, állatnak sem egyszerű az élete, de most a fák is rá fognak baszni. Meg mindenki más. Mondjuk fának sosem volt jó lenni a hazában, de most, hogy Orbán Viktor pánikba esett a fenyegető energiakrízis miatt, vagy legalábbis úgy tett, mintha abba esett volna, tényleg elkezdhetnek rettegni.