Szeptember 3-án elhallgat a Tilos Rádió a 90,3-on

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 25.

Belpol

Pályáztak a frekvenciára, de ha megkapják, ha nem, egy hét múlva szombaton lejár a műsorszolgáltatási szerződésük.

 

 Benyújtotta a pályázatát a 90,3-as frekvenciára a Tilos Kulturális Alapítvány augusztus 15-én. Arról, hogy a rádió a következő 10 évben sugározhat-e ezen a frekvencián, a Médiatanács fog dönteni. Ettől függetlenül szeptember 3-án éjfélkor le kell kapcsolni az adóberendezést, mert lejár a rádió jelenlegi műsorszolgáltatási szerződése – tájékoztatta hallgatóit a Facebookon csütörtökön a Tilos Rádió.

„Amennyiben nem kapjuk meg a frekvenciát, úgy 2022. szeptember 3-án éjféltől a rádió FM-en ugyan nem működik tovább, de online természetesen igen. A második esetben, vagyis, ha elnyerjük a frekvenciát, ideiglenesen akkor is el kell búcsúznunk az étertől, ám csak egy rövid időre. Ez esetben a sugárzást megelőzi néhány kötelező procedúra, főképp az új műsorszolgáltatási szerződés megkötése, melyeket igyekszünk természetesen minél gyorsabban abszolválni. Ezeket követően kapjuk meg az ún. rádióengedélyt, amely birtokában indulhat a Tilos Rádió újabb – és ne legyen kétségünk – kalandos fejezete” – áll a közleményben.

A rádió ezen a hétvégén ünnepli harmincadik születésnapját, amely a történtek fényében különleges alkalom lesz. 

„Jó lenne, ha minél többen együtt tudnánk lenni, hogy éjfélkor közösen számoljuk vissza a másodperceket

és kezdetét vegye a Hatásszünet.

A Tilos történetében, ha nem is sokszor, de volt néhány kényszerű csend. Ám minden esetben megerősödve, határtalan lelkesedéssel jöttünk vissza. Legyen így most is!” – invitálja hallgatóit a rádió.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?