Szeptembertől 170 millió forintból utazhatnak külföldre az MTVA dolgozói

  • narancs.hu
  • 2023. június 26.

Belpol

Több mint 20 százalékkal növelik a tervezett külföldi utaztatások költségeit.

Új közbeszerzést írt ki a múlt héten a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a munkatársainak külföldi utaztatására, a csütörtökön közzétett hirdetmény szerint pedig 170 millió forintot szánnak majd az állami médiavállalat dolgozóinak hivatalos kiküldetéseire – vette észre a Media1.hu

Ez a tervezett összeg 30 millió forinttal haladja meg az előző, szeptemberben lejáró szerződésben szereplő költségeket. A nyertes vállalkozás feladatai közé tartozik majd az Európán belüli és kívüli hagyományos és fapados járatokra szóló repülőjegy mellett a transzfer, az autóbérlés, és a vízumügyintézés is, valamint – amennyiben szükséges – vasúti hálókocsi, hajó- vagy autóbuszjegy megrendelése, és még az esetleg elvesző poggyászok miatti kártérítés rendezése is. 

A portál emlékeztetett, bár az összegnek elenyészőnek tűnhet az MTVA működtetésére a 2024-es állami költségvetésben előirányzott 126,5 milliárd forinthoz képest, mégis figyelemre méltó viszont, hogy

az előző kétéves szerződéshez képest több mint 20 százalékkal megnövelik a tervezett külföldi utaztatások költségeit.

A Media1 cikke arra is kitér, hogy az MTVA a legutóbbi szerződést 2021-ben – ahogy 2019-ben is – a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel kötötte, mivel ez a cég indult egyedül a közbeszerzési pályázaton. A lap szerint meglepő lenne, ha – amennyiben indul – nem ez a cég nyerné el az idei közbeszerzést is. A Mauri utaztatja ugyanis többek közt a Fideszhez igen közeli Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC), a kormánypárti Batthyány Lajos Alapítvány, valamint Orbán Viktor egyik kedvenc folyóirata, a European Conservative munkatársait is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk