Sztrájkra készülnek az önkormányzati dolgozók

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. augusztus 26.

Belpol

Aki ügyet intézne, még most tegye meg, figyelmeztetnek.

Kampányt indított az önkormányzati dolgozók sztrájkját szervező szakszervezet. Felhívják az emberek figyelmét: akinek sürgős elintéznivalója van az önkormányzati hivatalokban, az a szeptember eleji sztrájk előtt tegye meg vagy időzítse a sztrájk utáni napokra.

Boros Péterné, a sztrájkot szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerdai sajtótájékoztatóján, a III. kerületi önkormányzat ügyfélszolgálati irodája előtt elmondta: az elmúlt hónapok kormányzati döntései ellehetetlenítették az önkormányzatok gazdálkodását és ezzel veszélybe sodorták több ezer önkormányzati dolgozó munkáját, biztos megélhetését, ezért szerveznek sztrájkot szeptember 2-4. között. A sztrájk fő követelése a tisztességes illetmény és életpálya a lakosság és a köz szolgálatában végzett munkáért.

Hozzátette: felelős érdekképviseletként kampányt indítottak, amelyben felhívják az emberek figyelmét arra, hogy sürgős ügyeiket intézzék el a sztrájk előtt vagy időzítsék a sztrájk utáni napokra.

Neked ajánljuk