Tagadja a kormány, hogy Magyarországon keresztül jut fegyver Ukrajnába

  • narancs.hu
  • 2023. április 15.

Belpol

A Politico szerint Magyarország területén keresztül is áthaladnak Ukrajnába irányuló fegyver- és lőszerszállítmányok. A honvédelmi tárca szerint nem.

Hosszú cikkben számolt be a Politico az amerikai hírszerzés kiszivárogtatott dokumentumainak részleteiről, azon belül is Európa szerepvállalásáról Ukrajnában. Ebben sok más mellett az is kiderül, hogy Magyarország rendszeresen átengedi légterét, ha területén át kell fegyvert, lőszert szállítani Ukrajnába, azzal, hogy mindezt titokban, a nyilvánosság kizárásával intézi. A Politico megkereste ugyan a Honvédelmi Minisztériumot, de a tárca nem kívánt reagálni a kérdésekre.

Ezzel szemben most, amikor már szétspriccelt a hír, az ATV Híradójának már nyilatkozott a minisztérium. Szerintük a Politico állításai tévesek. Hazánk nem engedett át Ukrajna felé helikoptereket. Magyarország továbbra sem küld sem fegyvereket, sem lőszert, sem katonákat Ukrajnába, és nem enged át katonai szállítmányokat Ukrajna felé.

Ebben csak az az érdekes, hogy korábban azt is tagada a kormány, hogy bármiféle kiképzés történik az ország területén. Aztán a szlovák védelmi miniszter egy háttérbeszélgetésen elmondta, Magyarországon ukrán katonák kiképzése folyik. Erre a honvédelmi tárca azzal védekezett, hogy csak egészségügyi szakemberekről van szó. Mindezek tükrében érdemes kezelni a cáfolatot.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk