„Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”

  • narancs.hu
  • 2017. szeptember 26.

Belpol

Néhány napra kikapcsolódni menne egy-két menekült család egy vidéki panzióba. Elszabadultak az indulatok.

„Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat” – hangzott el a hétfő esti őcsényi falugyűlésen, amelynek egyetlen témája az a hír volt, hogy néhány napra kikapcsolódni jönne egy-két menekült család egy helyi panzióba. A fenyegetést a szálláshely tulajdonosa kapta. A Migration Aid élményszerű beszámolójában arról olvashatunk, miként tombol az idegengyűlölet és a félelem egy magyarországi kis községben,

false

A Migration Aidet képviselő Siewert András (interjúnk vele itt) a falugyűlés végén így foglalta össze a véleményét:

„A jelenlegi közhangulatot ismerve nagyjából erre lehetett számítani. Amit sajnálok, hogy a helyiek az esélyt sem adják meg a menekülteknek. Nem mondják azt, hogy oké, jöjjön ide egy család megszállni pár napra, és nézzük meg, mi történik. Lesz-e egyáltalán bármiféle probléma. Legfeljebb ott áll majd egy rendőrautó a panzió előtt mindenki nyugalma, biztonságérzete érdekében. A félelmeket megértem, hiszen pont ez volt a célja az elmúlt két év kormánypropagandájának, hogy a magyarok féljenek.”

Friss hír, hogy ma reggelre kiszúrták a panziótulajdonos autójának kerekeit.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?