A Jobbik szerint a kormányhivatal elkezdte lekaparni a plakátjaikat

  • narancs.hu
  • 2017.09.26 18:22

Belpol

Orbán Viktorék erővel eltávolítják a legitim politikai üzeneteket – mondja Vona.

A kormányhivatal kezdte el lekaparni és átragasztani Zalaegerszegen a Jobbik saját, tehát a párt tulajdonában álló plakáthelyein lévő üzeneteit – jelentette be kedden rendkívüli sajtótájékoztatóján Szilágyi György. A jobbikos politikus elmondása szerint – tudósít a Magyar Nemzet – a zalaegerszegi kormányhivatal kiadott egy határozatot erről az intézkedésről, a párt szerint ugyanakkor ez egyértelműen törvénysértő.

false

 

Fotó: Facebook/Vona Gábor

Tegnap is írtunk róla, hogy a Jobbik bejelentette: megtalálta a módot a Fidesz plakáttörvényének kijátszására: 1100 reklámfelületet vásároltak, így a tulajdonukba került reklámeszközöket nem kell bérelniük, vagyis nem vonatkozik rájuk a kormány kierőszakolt törvénye.

A kormány ezek szerint a kormányhivatalokon keresztül reagál a trükkre, ugyanis a hvg.hu szintén mai cikke szerint azokat a hivatalosan magánszemélyek által bérelt, de a jobbikosokra nagyon hasonlító plakátokat is leszedetnék, amelyeken gengsztként ábrázolják Orbánt és legfőbb szövetségeseit. A hvg.hu információi szerint ugyanis a megyei kormányhivatalok egymás után kézbesítik Simicska Lajos reklámcégének azokat a határozatokat, amelyben jogszabálysértőnek nevezik a jelöletlen plakátokat.

false

Vona Gábor a Facebookon így reagált: „Orbán Viktor eddig is paranoiás módon félt a Jobbiktól. Számtalan aljas, hazug eszközt vetettek be ellenünk (hazugságkampányok, lejárató akciók, törvénytelen megfigyelések), de ma odáig süllyedtek, hogy erővel eltávolítják a legitim politikai üzeneteket.”

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

  • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

  • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

  • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

  • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

  • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

  • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

Postatiszta nemzeti vagyon

Pár hete derült ki, hogy az állam 42 milliárd forintért vette át a Bélyegmúzeumot a Magyar Postától. Arról nem esett szó, hogy miért ennyiért és miért most, de arról sem, hogy a valóságban mi is az a Bélyegmúzeum, és milyen értéket képvisel.

„Az államnak van életvédelmi kötelezettsége”

  • Bányai György
Vajon bíróság elé citálható-e az állam akkor, ha nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében? Vagy ha épp túlzott agilisságával, lezárásaival és tiltásaival okoz elkerülhető károkat? És ki lehet a felperes? Maga az állampolgár? Vagy egy másik állam?