Tállai a bevándorlási különadóról: „Meg kell téríteni azt a kiadást, amelyet a bevándorlást segítő szervezetek működése okoz”

  • narancs.hu
  • 2018. június 23.

Belpol

Az így befolyt összeg pedig kizárólag határvédelmi feladatok ellátására lenne felhasználható.

A tervek szerint (ha az Országgyűlés megszavazza a kormány javaslatát), már a nyár végén életbe léphet a 25 százalékos bevándorlási különadó – mondta a Magyar Időknek Tállai András.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a kormánylap szombati számában ventilál az ügyről. Tállai (és a kormány) adatai szerint az illegális migráció megfékezésére mostanáig „százmilliárdos nagyságrendet” költött az állam.

Éppen ezért „meg kell téríteni azt a kiadást, amelyet a bevándorlást segítő szervezetek működése okoz az államnak, a magyar embereknek”.

És mi számít bevándorlást segítő tevékenységnek?

Tállai szerint „a javaslat ez ügyben világosan fogalmaz. Ide tartozik többek között a médiakampányok és a médiaszemináriumok megtartása, a hálózatépítés és -működtetés, valamint a migrációt pozitív színben feltüntető propagandatevékenység, ha ezek célja a bevándorlás ösztönzése”.

Az államtitkár az előterjesztésről elmondta: az adót az anyagi támogatás, például az átutalt pénzösszeg, az átadott ingóság összege, értéke után kellene megfizetni. A bevándorlási különadóból származó bevétel a központi költségvetésbe folyna be, és kizárólag határvédelmi feladatok ellátására lenne felhasználható.

Hát, nyilván.

A javaslat szerint a közterhet annak a szervezetnek kellene megfizetni, amely a kormány szerinti támogatást nyújtja. Ha pedig a támogató nem tenne eleget kötelezettségének, a támogatott, vagyis a bevándorlást segítő szervezet válna adóalannyá.

(Magyar Idők)

Figyelmébe ajánljuk