Tarlós a sorok között elismeri: örül az áfacsaló Berki indulásának

  • B.P.M
  • 2019. augusztus 2.

Belpol

A főpolgármester Karácsony Gergelyt és a volt focistát próbálta közös nevezőre tolni.

„Az »egyetlen ellenzéki« teória összeomlott. Berki Krisztiánról pedig végképp semmit nem tudok. Illetve amit hallottam, arról inkább nem beszélek. Maradjunk annyiban, hogy színesíti a palettát. Az ellenzéki oldalon már hosszú névsor van: Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, Puzsér Róbert, Sermer György unokája, Sermer Ádám és a már emlegetett Berki Krisztián. Ez a választék, és ez elgondolkodtató” – fogalmazott Tarlós István, Budapest jelenlegi főpolgármestere a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

A beszélgetés 80-90 százalékban Karácsony „alkalmatlanságáról” szól, mi csak pár részletet szemléztünk:

  • „Zsigeri, gerjesztett negatív indulatokra alapozza a kampányát, semmi másra. Úgy viselkedik, mint aki nem tud úszni, mégis egy medence felett, a trambulin szélén dzsoggol. (...) Hangulatkeltésre pedig nem érdemes egy kampányt építeni, mert az csak kudarcokhoz vezethet” – nyilatkozta Tarlós.
  • Hozzátette, nem véletlen, hogy Karácsony kerüli a budapesti ügyeket, fővárosi témakörökben szerinte tájékozatlan, hiszen a Fővárosi Közgyűlések kétharmadáról hiányzott. „Ennek köszönhető például, hogy bejelenti, nincs klímastratégia, holott az rég elkészült, és azt a közgyűlés több mint egy éve meg is szavazta."
  • "Valószínűnek tartom, hogy a Gál J. Zoltán–Horn Gábor-csapat ír neki majd valamit, amit szeptemberre bebifláz, de igazában felkészülni már aligha lehetséges számára.”

Az interjúban később ismét visszatért Berkire, akinek indulását - összhangban a kormány által fenntartott propagandalapok által hetek óta tolt mantrával - arra használta, hogy bizonygassa: az ellenzéki oldalon (mintha Berki oda tartozna - a szerk.) csak "celebpolitizálás" van (a lakájmédia szóhasználata: "roncsderbi"), nincsenek komolyan vehető várospolitikusok, Karácsony sem az, bezzeg Bokros Lajos 2014-ben az volt (holott soha nem tevékenykedett önkormányzatban).

Mint ismert, a tavasszal felfüggesztett szabadságvesztérse ítélt Berki egy zavarbaejtő videóban jelentette be: főpolgármester akar lenni. Azóta főleg az ellenzéket kritizálja, illetve kijelentette, Tarlóssal csak az a baja, hogy nyugdíjba kéne már mennie, de ha ő nyer, akkor a jelenlegi főpolgármestert megtartaná maga mellett tanácsadónak. Közben a kormánypárti Origo Facebook-hirdetésben tolta a Berki indulásáról szóló hírt.

Hirdetésben tolja az Origo a hírt, hogy Berki Krisztián főpolgármester akar lenni

A celeb az ATV-ben egészen elképesztő kampánydumát nyomott le, majd végül kiviharzott a stúdióból. Kár is értelmet keresni abban, vajon miért tolja a kormányközeli Origo Berki Krisztián viccbe illő politikai babérokra törő főpolgármester-jelölti kacérkodását. Nehéz eldönteni, hogy csak viccel-e vagy komolyan gondolja.

Figyelmébe ajánljuk