Török Gábor: A Varga-interjú műfajilag egy Mónika Show volt

  • narancs.hu
  • 2024. március 28.

Belpol

Az elemző szerint nehéz eldönteni, hogy mennyiben volt Varga Judit döntése, hogy Hajdú Péternek ad interjút.

Nehéz eldönteni, hogy mennyiben volt Varga Judit, és mennyiben a hatalomgyár döntése, hogy a volt miniszternek Hajdú Péter műsorában kellett részletezni volt házassága történetét – mondta Török Gábor politikai elemző szerda késő este a Partizán műsorában, amit a Telex szemlézett.

Török Gábor szerint ez Varga nélkül nem történhetett volna meg, de mindenképpen benne volt a hatalomgyár döntése is.

Hozzátette, ez egy nagyon komoly áldozattal járó válasz Magyar Péter vádjaira, ami arra utal, hogy a Fideszben súlyosnak látják a politikai helyzetet. Szerinte műfajilag a Varga-interjú egy Mónika Show volt.

Török Gábor úgy véli, ma 9 éve nem látott politikai válság van Magyarországon, a Fidesz pedig február másodika óta elvesztette a közbeszéd irányítását. A kezdeményezést viszont szerinte nem az ellenzék, hanem először a sajtó, később Magyar Péter szerezte meg, viszont a Fidesz politikai válságából emiatt az ellenzék semmit nem tudott profitálni.

Az elemző arról is beszélt, hogy szerinte sok év után a Magyar Péter-ügy az első, amiről a kormánykritikus és a kormánypárti média is beszámol, és így a Fidesz szavazóihoz is eljut. Ez szerinte Magyar Péter személyiségének és a témáinak is köszönhető. Egyrészt azért, mert a rendszer eltitkolt témái most nyilvánosságra kerültek, másrészt pedig mert Magyar Péter szerinte sok szavazónak jóval hitelesebb, mint az ellenzéki politikusok.

Varga Judit szerdai interjújára visszatérve Török Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy a volt igazságügyi miniszter sok kérdésre nem adott választ. A legfontosabb, hogy tényleg mondta-e és gondolta-e, hogy Rogánék kihúzatták magukat a Schadl-ügy vádiratából. Szerintem ameddig erre nem ad választ, nem lesz politikai jövője a Fideszben.

A másik vesztes az elemző szerinte Gulyás Gergely, akiben elvesztették a bizalmukat a kormányzó pártok vezetői.

Török Gábor szerint Magyar Péter megjelenése az ellenzéki oldalon mindenkinek rossz. A status quo felbomlott, például szerinte emiatt beszélnek most arról, hogy a DK együttműködést keres az MSZP-vel és a Párbeszéddel. Ezzel együtt Magyar Péter szerinte főleg a Momentum szavazóit szívhatja el, de ugyanúgy átszavazhatnak rá a Kutyapárt vagy a többi ellenzéki párt szavazói is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?