Tovább romlott a magyar demokrácia helyzete a Freedom House szerint

  • narancs.hu
  • 2019. február 5.

Belpol

Már csak részben szabad országként tartják nyilván hazánkat.

Megjelent a Freedom House 2019-es beszámolója, mely idén is 195 országot vizsgált felmérve a demokratikus rendszer állapotát.

Már tavaly kijelenthettük, hogy Magyarország a legkevésbé demokratikus uniós ország, úgy tűnik most még tovább romlott hazánk megítélése.

Idén Magyarország már csak 70 pontot kapott, tavaly óta újabb két ponttal rontva demokratikus eredményein. A szervezet szerint legalábbis az általános szabadságjogok, a politikai szabadságjogok, valamint a civil társadalmat érintő minősítések területén is romlott a magyar helyzet. - írja az Index.hu

A korábbi elemzéshez hasonlóan most is külön bekezdést szánt a szervezet az ország helyzetének elemzésére, melyben kitérnek többek közt arra, a magyar besorolást azért is rontották, mert Orbán kormánya a hatalomra kerülésük óta és 2018-ban még tovább rombolta a demokratikus intézményeket az ellenzék, a média, a vallási csoportok és a civil társadalom korlátozásával, ellenőrzésével. A jelentés megemlíti azt is, hogy az elmúlt 8 évben sérültek a felsőoktatási intézmények, a civil szervezetek, a magánszektor és a menedékkérők jogai.

Közben a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben reagált a jelentésre, melyben ezt írtják:

"A Freedom House a Soros-birodalom tagja, Soros pénzeli, és most Soros választási kampányát szolgálja. A többi Soros-szervezettel együtt azért támadja Magyarországot, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak."

Figyelmébe ajánljuk