Ügyészség: Hadházy tévesen következtet

  • narancs.hu
  • 2023. január 18.

Belpol

Hadházy szerint a lényegen ez nem változtat.

Nem a Schadl-ügyben, hanem a Microsoft-ügyben feltett kérdésére kapott választ Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, aki ezért rossz következtetést vont le, és a „valóságnak nem megfelelő információt tett közzé a közösségi oldalán” – írta a Narancs szerkesztőségének is elküldött közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A KNYF írása szerint Hadházy jogi képviselője útján még tavaly december 21-én kért tájékoztatást az úgynevezett Microsoft-licencek ügyének állásáról. Erre kapta január 12-én a KNYF-től azt a választ, amely szerint a nyomozás folyamatban van, annak állásáról egyéb tájékoztatást az ügyészség – az eljárás érdekeire tekintettel – nem adhat. Ezek után pedig – így a KNYF – „a főügyészség ezen tájékoztatását Hadházy Ákos a közösségi média oldalán a mai napon úgy tette közzé, mintha az az ún. Schadl ügyben kapott információ lett volna és így abból a valóságnak meg nem felelő következtetéseket vont le”.

Hadházy azt közölte többek közt, hogy végre nagy nehezen megtudta, még mindig nyomoznak a Schadl-ügy egyik részletét illetően, és  olyan következtetést vont le, hogy a jelek szerint a főügyészség még mindig nem tudja, ki lehet Tóni, Barbara és Ádám, akiknek a neve szóba kerül az ügyben.

Erről ezt írtuk:

 

A főügyészség helyesbítő közleményét Hadházy is megkapta. Azt írta róla, hogy ha úgy van, ahogy a főügyészség állítja, az is elég nagy baj. Tényleg kérdezett a főügyészségtől a Schadl-ügyben is, Microsoft-ügyben is, de előbbi ügyben hamarabb. A kapott főügyészségi válaszból pedig nem derült ki egyértelműen, hogy az utóbbi kérdésre válaszol a KNYF. Az ügyszám nem szerepel a szövegben, csak a fejlécre írtak egy számot, a tárgy megjelölés helyett, és „a válaszban még a nyomozott bűncselekményeket sem sorolta fel (amit pedig odaírt, az eltért attól, amit mi a Microsoft feljelentésben megjelöltünk).”

Mindez a képviselő szerint nem változtat a lényegen: ha még mindig nincs válasz a Schadl-ügyre, abból az a következtetés vonható le, amit ő levont, és nem normális, hogy november vége óta nem kap választ egy kérdésre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk