Újabb kínai akkugyár megjelenésével büszkélkedik Szijjártó

  • narancs.hu
  • 2023. június 10.

Belpol

Még egy top tízes cég Magyarországra érkezésének hírét lengette be a külügyminiszter.

„Magyarország és a Kínai Népköztársaság stratégiai partnerei egymásnak, mi úgy tekintünk Kínára, mint egy országra, mellyel az együttműködés jelentős előnyökkel jár”, mondta Szijjártó Péter szombati videójában annak apropóján, hogy Magyarország a díszvendége a kínai Jipinben zajló World Battery Conference-nek. A 444.hu cikke szerint a külügyminiszter hozzátette:

2020 volt az első olyan év, amikor a kínai befektetők hozták a legtöbb befektetést Magyarországra,

és a jelenlegi adataik szerint az idei lesz a második ilyen év.

„Ezért volt nagy megtiszteltetés, hogy bejelenthették a CATL és az EVE Energy óriási befektetéseit Magyarországra és egy másik top tízbe tartozó elektromos akkumulátorgyártó vállalat befektetését is hamarosan bejelentik” 

- mondta. Szijjártó szerint ha ezek az óriási beruházások befejeződnek, akkor Magyarország lehet a második legnagyobb akkumulátorgyártó a világon.

„Az elmúlt 1-1,5 évben Magyarország első számú export terméke az elektromos akkumulátorok voltak, ez hozzájárult az ország tavalyi óriási exportrekordjához, így világszinten a 34. helyen vagyunk, annak ellenére, hogy csak a 95. helyen állunk lakosságszámban"”

- fűzte hozzá.

Az akkumulátorgyárak környezeti hatásairól és lakossági megítéléséről itt és itt írtunk.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk