Újabb videóüzenetet tett közzé Soros György

  • narancs.hu
  • 2017. december 1.

Belpol

Amiben Orbán Viktorral való kapcsolatáról is beszél.

A videóüzenetben a milliárdos röviden elmeséli, hogy 1989 előtt alapítványa nyújtott segítséget az akkor alakuló Fidesznek, és hogyan támogatta a szakkollégium fiatal diákjait, köztük Orbán Viktort.

Soros személyes kapcsolatukról is beszél, melyből kiderül, hogy egy ideje nem találkoztak, mert „kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott, nagyon megváltozott”. Majd azzal folytatja, hogy annak idején Orbán volt az egyike azon vezetőknek, akik segítették a demokrácia létrejöttét. De Orbán szerinte megváltozott: a demokráciát egy demokráciaellenes rendszerré alakította át, maffiaországot teremtetett, ahol arra használják a vezető pozícióikat, hogy uralmon tartsák magukat, és személyesen meggazdagodjanak.

Elvi különbségek vannak köztük, amiket nem lehet áthidalni, de személyes ellentéte nincs Orbán Viktorral – a rendszerét azonban teljesen ellenzi, szerinte Orbán szempontjából ők ellenségnek számítanak, és ki akarja őket irtani Magyarországról. A mostani rendszer jobban elnyomja az embereket, mint ahogy az orosz megszállás alatt történt, akkor sikeresebben tudták támogatni a társadalmat abban, hogy információt és segítséget kapjanak. Mint mondta, most is megteszi, amit tud, de nehéz.

A CEU-ra, amit világsikernek tart, Soros György nagyon büszke. Szerinte ha elüldöznék az egyetemet, fenn fogja tartani száműzetésben is, és ha Orbán eltűnik, az egyetem itt lesz újra, amíg csak tud.

A teljes videó:

Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről

A hatalom igyekszik Magyarország ellenségeként bemutatni Soros Györgyöt, aki mindig is szeretettel és aggodalommal figyel Magyarországra. Most elmondja a véleményét a mai Magyarországról.

Korábban terjedelmes írást közöltünk print kiadásunkban arról, hogy pontosan mennyi fideszes politikus kapott támogatást a Soros Alapítványtól.

Ennyit kapott Sorostól Orbán és a Fidesz, mikor igazán kellett

Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány. Mások mellett Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József és Lázár János személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból. Nézzük, pontosan mennyit is kaptak!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?