Update és fegyverkereskedők: Orbán Áron egyszerre hirdet fogyókúrás élelmiszert és fegyvereket

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 15.

Belpol

A miniszterelnök öccse körül kormányközeli üzletemberek bukkannak fel.

A miniszterelnök öccse, Orbán Áron egyszerre hirdet fogyókúrás élelmiszert és fegyvereket. Közben kormányközeli üzletemberek bukkannak fel körülötte, ez derül ki a Direkt36 az Orbán-család üzleteiről szóló cikksorozatának legújabb részében, amely teljes terjedelmében olvasható a Telexen

Ahogy a cikkből kiderül, Orbán Áron, a miniszterelnök 14 évvel fiatalabb öccse több szálon is szorosan kötődik a Multi Shoot nevű fegyverkereskedő céghez. A cég körül több kormányközeli üzletember is felbukkan és vállalkozásfejlesztésre uniós pénzt nyert. Ezzel párhuzamosan a miniszterelnök öccse nem csak igazgatósági tag Schobert Norbert cégében, hanem egy cégén keresztül Horvátországban működtet Update üzletet.

Közösségi oldalán Orbán Áron, a miniszterelnök 14 évvel fiatalabb öccse rendszeresen reklámoz egy dunakeszi fegyverboltot, a Global Arms Hungaryt. A Direkt36 kutatásai szerint az üzlet mögött álló cég, a Multi Shoot Kft. – bár papíron Orbán nem tagja vagy tisztviselője – több szálon is szorosan kötődik hozzá. A cég készülő lőterét részben saját kezűleg építi, valamint a vállalkozás több fióktelepe is az ő földjén van.

A Multi Shootnak több állami kötődése van. Tavaly pályázaton nyert 9 millió forint uniós forrást vállalkozásfejlesztésre, illetve tulajdonrésze van egy biztonsági cégben, amely az elmúlt években több nagy értékű állami közbeszerzést is elnyert. Emellett az alapító-tulajdonosa, Tűzkő Nándor nőgyógyász több állami tulajdonú meddőségi centrum felügyelőbizottságának is tagja.

A Global Arms Hungary egy ideje Norbi Update szénhidrátcsökkentett élelmiszereket is árul. Schobert Norbert termékeivel Orbán Áron személye köti össze a fegyverkereskedő céget. Orbán idén tavasszal lett igazgatósági tagja a szénhidrátcsökkentett, fogyást segítő élelmiszerek piacát megcélzó Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek, de nem ez az egyetlen kapcsolata a céghez: horvát cége, a Circles of Angels and Devils d.o.o. működteti ugyanis az Update Nivo nevű horvátországi Update-boltot Csáktornyán.

Schobert Norbert cégének már Orbán csatlakozása előtt is voltak kötődései kormányközeli körökhöz, például már közel 8 éve igazgatósági tagja Ómolnár Miklós, a kormánypárti Mediaworks médiacég egyik vezetője is. Schobert pár hónapja épp az Ómolnár által főszerkesztett Ripostnak nyilatkozott arról, mennyire helyesli a kormány reakcióját az ukrajnai háborúra.

Ahogy azt a Direkt36 korábban feltárta, Orbán Áronnak korábban volt olyan céges érdekeltsége, amely részt vett állami nagyprojektekben. Sokáig tulajdonosa volt ugyanis a korábban Nehéz Kő kft. néven, jelenleg pedig FuvarozNak Kft.-ként működő, milliárdos árbevételű cégnek, amely állami beruházásokhoz kapcsolódó projektekben is részt vett.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.