Váci abszurd: demens betegeket agitált a fideszes polgármesterjelölt

  • narancs.hu
  • 2024. június 8.

Belpol

Amikor távozásra kérték, rendőrökkel tért vissza.

A Fidesz váci tagjai úgy látták, hogy ha bejutnak a helyi, Burgundia utcai idősek otthonába, szavazókat találnak. Imre Zsolt polgármesterjelöltet és Vigh Mihály körzeti képviselőjelöltet az sem érdekelte, hogy az intézmény egyes részlegei demens, illetve magatehetetlen betegek számára vannak fenntartva.

Amikor megkíséreltek bejutni az otthonba, hogy rábeszéljék az ellátottakat a választásokon való részvételre, az ápoló nem engedte be őket, így Imre Zsolt és Vigh Mihály kénytelen volt elhagyni az önkormányzati intézményt. Az idősek az ápolók szerint nem tudták, miről van szó, összezavarta őket a kampányoló fideszes, aki Orbán Viktor leveleit akarta átadni nekik. Imre Zsolt fenyegetőzve távozott: „Ne gondolja, hogy nem okozok maguknak kellemetlenséget.”

Kicsivel később rendőri segítséggel, hét egyenruhással tért vissza.

Matkovich Ilona, az ellenzéki pártok által támogatott civil polgármesterjelölt feljelentést tett az ügyben, és a választási bizottságnál is jelentette az esetet. „Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a váci Fidesz semmilyen nemtelen eszköztől nem riad vissza a kampány során. Idős, beteg, kiszolgáltatott embereket vegzálnak, riadalmat és félelmet keltenek az idősotthon lakóiban. A váci idősotthonban élők és dolgozók védelmében megtesszük a szükséges jogi lépéseket!” – közölte Matkovich.

Az esetről maga Imre Zsolt azt írta: „Szerettük volna átadni Orbán Viktor névre szóló levelét, és egyúttal megkérdezni, hogy igényelnek-e mozgóúrnát (sic!). 30 ilyen levélből azonban az intézményvezető asszony összesen 4 darabot engedett átadni, azt is az ápolókon keresztül.” A fideszes induló azt állítja, hogy „az igazgató asszony tájékoztatása szerint ő felsőbb utasításra cselekedett”, és a végén a jelölt határozott komolysággal hozzáteszi: „Magyarországon mindenkinek joga van részt venni egy demokratikus választáson.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.