Vádat emeltek a DK-s Varju László ellen

  • narancs.hu
  • 2020. április 2.

Belpol

Mentelmi jogát már korábban elvették.

Választás rendje elleni bűntett, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat Varju László (DK) országgyűlési képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Fővárosi Törvényszéken – számol be az MTI.

A képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés 2019. november 4-én függesztette fel, az ügyészség ezután gyanúsítottként hallgatta ki az országgyűlési képviselőt, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Az ügyészség szerint a választás rendje elleni cselekmény lényege, hogy Varju László 2018 februárjában, az országgyűlési választás előtt, az egyik budapesti egyéni választókerület jelöltjeként egy független jelöltnek – saját nyerési esélyei növelése érdekében – anyagi juttatást ígért, ha visszalép a javára. Az ajánlatot a férfi visszautasította.

A másik ügy előzménye, hogy 2018 decemberében több országgyűlési képviselő pár társával bement az MTVA székházába, ahol a tévéadásában szerette volna beolvastatni ötpontos követelését. A kérésnek nem tettek eleget, és dulakodás alakult ki a képviselők és a biztonsági őrök között.

A DK is reagált, a párt honlapján az áll: „A vírusdráma alatt is készülnek orbáni koncepciós perek – a DK kiáll Varju László mellett”

„Az Orbán-kormány, amely a diktatúra-törvénnyel teljhatalmat gyakorol, folytatja a koncepciós eljárást Varju László ellen. Orbán háziügyésze, a volt fideszes képviselőjelölt Polt Péter vádat emelt a DK országgyűlési képviselője ellen. Az Orbán-rezsim a vírus leple alatt szigorítja a büntető eljárás szabályait, majd megvádolja az ellenzék egyik legkeményebb és legállhatatosabb politikusát. A hatalmi tébolyba beletekeredő diktátor, ahelyett, hogy védőfelszerelésről, maszkról gondolkodna minden  magyar számára, ahelyett, hogy mentené a munkahelyeket, kirakatpert gyárt, hamis, hazug vádakkal illetve a Fideszt Újpesten legyőző képviselőt.”

Figyelmébe ajánljuk