Vágó István is posztot kap egy fővárosi cégben

  • narancs.hu
  • 2019. december 3.

Belpol

A BKV egyik leányvállalatánál lesz felügyelőbizottsági tag.

Következő ülésén dönt a fővárosi közgyűlés a tulajdonában lévő cégek vezet testületeinek tagjairól, az Index által közölt lista szerint pedig Vágó István volt televíziós műsorvezet is helyet fog kapni egy cég felügyelőbizottságában.

A lap azt írja, Vágó a BKV leányvállalatánál, a Vasúti Járműjavító Kft.-nél lesz felügyelőbizottsági tag a DK jelöltjeként. Maga Vágó az Indexnek erről azt mondta, eredeti végzettségéhez még közelebb is van a cég tevékenységi köre, mint a televíziós műsorvezetéshez, mivel vegyészmérnökként végzett, ráadásul gépészetet is tanult. Havi díjazása a havi minimálbérnek megfelelő lesz.

A lista szerint egyébként a BUDAPEST ESÉLY Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke lesz Komjáthi Imre szocialista politikus, a korábbi éhségmenetek szervezője, a Főtáv Zrt. felügyelőbizottsági elnöke pedig Győri Péter lesz, aki tavaly a VIII. kerületben végül sikertelenül indult a polgármesteri posztért az ellenzék közös jelöltjeként. Mártha Imre volt MVM-vezér pedig a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. felügyelőbizottsági elnöke lesz. Vásárhelyi Mária közíró a József Attila Színház Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke lesz.

Figyelmébe ajánljuk