Vásárhely fontos pert nyert a Volánbusszal szemben

  • narancs.hu
  • 2024. február 1.

Belpol

A cég 300 milliót követel a várostól egy szerződés alapján, amiről most a Kúria is kimondta: semmis.

Hódmezővásárhely és a Volánbusz között nem volt érvényes megállapodás a helyi közösségi közlekedésre, az a szerződés, amelyre a Volánbusz hivatkozik, semmis. Ezt a Kúria mondta ki, helybenhagyva a Közbeszerzési Hatóság döntését – írja a Hódpress

Hódmezővásárhelyen a Volánbusz jogelődje, a DAKK Zrt. szervezte a közösségi közlekedést az önkormányzat megbízásából. A 2018-ban megújított szerződést az önkormányzat 2020 decemberében felbontotta, és 2021 március elsejétől egy helyi céggel, a Jovány Busz Kft.-vel kötött megállapodást több helyi körjárat fönntartására.

Ez azzal a változással is járt, hogy a városkártyával rendelkező helyiek ingyen ülhettek buszra.

A Volánbusz azonban úgy ítélte meg, a város szabálytalanul döntött, a régi szerződés továbbra is érvényes, ezért 2023 végéig tovább járatta a buszait a városban, ha üresen, üresen.

A cég emellett kártérítési pert is indított Hódmezővásárhellyel szemben, 300 millió forintot követelve. Erről mondta azt a város polgármestere, Márki-Zay Péter, hogy a Volánbusz az adófizetők pénzén próbálja megleckéztetni Hódmezővásárhelyt

Az önkormányzat jogászai most abban bíznak, hogy a kártérítési perben a Kúria mostani döntését figyelembe veszi a bíróság.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?