Végleg megszüntetné Lázár János az építéshatósági ügyek nyilvánosságát

  • narancs.hu
  • 2024. április 24.

Belpol

A jogszabály-tervezet épp azután jelent meg, hogy a Válasz Online megírta, hogyan építi be a Tiborcz-kör a Svábhegy maradékát.

A Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium közzétett jogszabály-tervezete szerint

a kormány megszüntetné az ÉTDR nevű elektronikus építéshatósági rendszer úgynevezett általános tájékoztatási felületét, amivel lényegében megszűnne az építéshatósági ügyek nyilvánossága.

írja a hvg.hu a tervezetről, melyről a Válasz Online számolt be a Facebook-oldalán. 

Érdekes egybeesés, hogy Válasz Online-on épp nemrég jelent meg egy cikk arról, hogyan építi be a Tiborcz-kör a Svábhegy maradékát. A lap azt írja, bár itthon eddig is korlátozott volt a hozzáférés az építéshatósági ügyekhez, azért az ÉTDR általános felületére sok lényeges dokumentum felkerült, ezért is készülhettek el az olyan cikkek, mint a Tiborczék budai térnyeréséről szóló, melyről korábban lapunk is írt.

Ha az új tervezetet érvényre juttatják, mindennek vége, mert a jogszabálytervezet módosítaná a 312/2012-es kormányrendeletet, és minden olyan passzust törölne belőle, ami az általános tájékoztatási felületről szól.

A tervezet rövid tartalmi összefoglalója szerint sem történne más, mint hogy "a tájékoztatási felület megszűnik". Ráadásul,

a felület teljes tartalma visszamenőlegesen is elérhetetlenné válna a hatályba lépéstől.

A tervezet indoklását sem ragozzák túl, csak annyit közölnek: a módosítás célja a tájékoztató felület megszüntetése.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk