Vizsgálja a kamara, miért rúgták ki a koronavírusos szegedi rektor ellen vizsgálatot kezdeményező orvost

  • narancs.hu
  • 2020. október 18.

Belpol

A Magyar Orvosi Kamara a sajtóból értesült, hogy Rovó László menesztette Horváth Szatmárt.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora hétfőn azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az egyetem pszichiátriai professzorát, Horváth Szatmárt. Horváth tölti be a Magyar Orvosi Kamara megyei etikai bizottságának elnöki tisztét, ez a testület döntött arról, hogy vizsgálatot indít Rovó ellen, miután márciusban a gyanú szerint koronavírusosan operált írja a 24.hu.

Rovó egy interjúban már kilátásba helyezte, hogy kérdőre vonja a beosztottjait a vizsgálat megindítása miatt, mert az eljárás igazolta, hogy nem veszélyeztetett és fertőzött meg senkit. A Horváth Szatmár vezette csongrádi testület egyébként összeférhetetlenség miatt nem kezdte meg a vizsgálatot, hanem átadta azt a győri etikai bizottságnak, amely felmentő határozatot hozott az ügyben. Horváthot 22 pontban alkalmatlannak találták, többek közt azért, mert rossz hírét keltette az egyetemnek – viszont nehezményezte, hogy nem volt lehetősége tisztáznia magát.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a sajtóból értesült arról, hogy Rovó elbocsátotta a korábban ügyében etikai vétség gyanúja miatt eljárást kezdeményező Horváth Szatmárt – írta vasárnap közleményben a szervezet, hozzátéve, a kialakult helyzeetet megvizsgálják, és az érintettek meghallgatása után döntenek a következő lépésekről.

Hazahúzta a szíve a szegedi egyetem kirúgott docensét

Honvágya lett, ezért tért haza korábban idő előtt az Egyesült Államokból Horváth Szatmár pszichiáter, akit a héten mentett fel szegedi klinikai állásából Rovó László rektor. Egy évtizede nagy lelkesedéssel látott hozzá az itthoni munkához - aztán, mint mondja, a Mariana-árok mélyén találta magát.

Figyelmébe ajánljuk