Volt idő, amikor Bayer Zsolt védte meg Soros Györgyöt

  • narancs.hu
  • 2017. május 4.

Belpol

Aztán elege lett a politikából, és elment inkább a Népszabadsághoz.

A Hír Tv Célpont című műsorának legutóbbi adása a CEU-val foglalkozott, és ennek alkalmából előszedték az MTV archív felvételeit. Amelyekből az is kiderül, hogy Csurka István, a MIÉP nevű hülyeség alapítója éppen úgy beszélt anno Soros Györgyről, ahogy ma Orbán Viktor teszi.

De akkoriban még más idők jártak: amikor a Csurka-féle Magyar Fórumban 1992-ben támadták Sorost, a Fidesz közleményt adott ki, amelyben azt írták, „megdöbbenéssel figyelik a Soros György személyét érő nemtelen támadásokat”.

A Célpont szerint a közleményt vélhetőleg a Fidesz sajtófőnöke adta ki, aki nem volt más, mint Bayer Zsolt. Bár ő 1993 augusztusában befejezte ezen tevékenységét, és inkább elment a Népszabadsághoz. „Belefáradtam. Elegem van a politikából, és úgy érzem, hogy nem tudom szívvel-lélekkel tovább csinálni” – mondta akkor Bayer, aki manapság a sorosozás egyik élharcosa.

A Narancs nemrég részletesen foglalkozott a Fidesz és Soros György kapcsolatával, a jelentős támogatásokkal, amelyeket a mai kormánypárt politikusai kaptak a Soros Alapítványtól. Cikkünk ízelítőjét itt olvashatja el:

Ennyit kapott Sorostól Orbán és a Fidesz, mikor igazán kellett

Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány. Mások mellett Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József és Lázár János személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból. Nézzük, pontosan mennyit is kaptak!

Figyelmébe ajánljuk