Blikk: rossz címre mentek a svájci farkast kilövő vadászt kereső rendőrök

  • narancs.hu
  • 2023. április 18.

Bűn

Szó szerint eltévesztették a házszámot. 

Hidasnémetinél került elő a Svájcból Borsod-Abaúj-Zemplén megyéig elbarangoló és ott kilőtt farkas jeladója, az állat kilövésével kapcsolatba hozható férfinak pedig egy helyi településen van ingatlana. A Blikk úgy tudja, a férfi gyakran megfordul itt, ezért a rendőrök úgy döntöttek, itt ütnek rajta, viszont eltévesztették a házszámot: egy gyanútlanul húsvétoló családra törtek rá. 

„Valamit elrontottak annak idején, mert a népesség-nyilvántartóban az szerepel, hogy az én házamban, az én címemen lakik. Így az összes szolgáltatótól és más helyekről is a postaládámba dobják be a leveleit. Próbáltam ezen változtatni, beszéltem a jegyzővel is, de egyelőre nem történt semmi változás” – mondta a lapnak az ingatlanban élő asszony, hozzátéve, hogy N. György hétvégi házához az épület mögötti földúton lehet felmenni, légvonalban néhány száz méterre állnak egymástól.

„Ránk törtek a kommandósok a lelőtt farkas miatt. Húsvétkor, szombat este az egész családdal éppen vacsorázni készültünk, itt volt a lányom, a vejem és a hétéves kisunokám is, amikor hirtelen elkezdtek dörömbölni az ajtón, hogy itt a rendőrség, azonnal nyissuk ki” 

– mondta a nő, aki szerint teljesen megdöbbentek, aztán mutattak egy igazolványt, amit a sötétben nem is láttak, de megtudták, „hogy Gyurit akarták itt elkapni”.  Aztán felvilágosította őket, hogy téves a házszám. A 70 éves asszony nem hiszi, hogy a férfit  csak „egyszerűen” kihallgatni akarták volna. Annál ugyanis jóval nagyobb erőkkel érkeztek a portára.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az M237-es számon nyilvántartott, jeladós szürke farkas Svájc Surselva régiójából indult el, valahol a Fertő tótól délre lépte át a magyar határt februárban. Március közepén a dél-budai agglomerációban kóborolt, majd a Dunát átúszva, a Naszály hegy mellett haladva folytatta útját, és a Bükki Nemzeti Park területére ért, áprilisban pedig az Aggteleki Nemzeti Park területére. Természetkárosítás miatt nyomoz a svájci farkas kilövője ellen a rendőrség. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk