Terrorcselekménynek minősítették az ausztráliai templomi késelést

Bűn

A vallási szélsőségesség jegyében. A 16 éves elkövető 4 embert sebesített meg, köztük a papot.

Terrorcselekménynek minősítette az ausztrál rendőrség kedden azt a késes támadást, amelyet előző nap követtek el egy sydney-i asszír keresztény templomban,

és bejelentették a feltételezett elkövető, egy 16 éves fiú őrizetbe vételét.

A fiú négy embert sebesített meg késsel, köztük a papot Sydney nyugati részén található elővárosának, Wakeleynek az egyik templomában. A sebesültek egyike sincs életveszélyben.

Karen Webb, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a történteket a vallási szélsőségesség jegyében elkövetett terrorcselekményként kezelik. Hozzátette, nem látják szükségét, hogy növeljék a terrorkészültség szintjét az országban. Elmondta azt is, hogy a tettes már nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, de terroristagyanúsként nem tartották nyilván. A vizsgálat szerint egyedül cselekedett, nem volt bűntársa – emelte ki Webb, hozzátéve, hogy az elkövető is megsebesült. Közölték azt is, hogy a helyszínen a rendőrségnek kellett visszatartania egy több száz fős tömeget, hogy ne támadja meg a gyanúsítottat.

Sydney-ben két nap alatt ez volt a második késes támadás. Szombaton egy bevásárlóközpontban hat embert öltek meg, 12-en pedig megsebesültek. Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök kedden bejelentette, hogy felajánlották az ausztrál állampolgárságot annak a francia férfinak, aki segített feltartóztatni a pszichés betegségben szenvedő, 40 éves tettest. Damien Guerot már korábban benyújtotta állandó tartózkodási kérelmét. Az ámokfutót – aki főleg nőkre támadt rá – egy rendőr halálosan megsebesítette.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk