egotrip

Sajó László: Öt és feles  

Egotrip

Air Béla

(csapatképrészlet)

Ült K.(ispados) Dezső meccs után a Corner szögletében, tavasszal-nyáron a kerthelyiség fái alatt, ősszel odabent; néhányan jönnek a zuhany alól (neki nem kellett fürödnie, nem izzadt meg a padon, vagy ha beállt, néhány percre), de hamar elmennek, autósok; ásványvizet, ájsztít, citromos sört ittak, K. Dezső egyedül maradt.

Ám váratlanul ivócimborát kapott, a veterán csapatba igazolt egy szép szál öreglegény, el is nevezték Toronynak (à la Balogh Torony), de K. Dezső várt még az elnevezéssel. Tekintélyt parancsoló termetén kívül ismertetőjele volt még, hogy a védelem tengelyében határozottan, ám (néhány esetet kivéve, azok is taktikai okokból) sportszerűen takarított, avatkozott közbe, veterán korára megkopott gyorsaságát jó helyezkedéssel ellensúlyozta (olykor a csatárt kibillentvén, megengedett eszközökkel, egyensúlyából). De legfontosabb, K. Dezső számára elég különös ismertetőjele, hogy meccs után jägert ivott, nem egyet. Így barátkoztak össze, unicum és jäger, sörök mellett. Egy ilyen (nem ritka) alkalommal, amikor az alkoholmentes (vagy pohár) sörig jutó csapattársak elmentek és ketten maradtak a kelenföldi estében a kerthelyiség piros-fehér kockás (helyesen: négyzetes), viaszkos vásznas, miszerint abroszos asztala mellett, K. Dezső papírt, tollat vett elő, mesélj magadról, írok valamit, már ha van benned elég anyag. Air Béla (ezt a nevet kapta K. Dezsőtől, a Malévnak fejelt gólja után) kihúzta magát, eltakarta a lemenni készülő napot, megivott (még) egy jägert, anyag, az van bennem, kezdhetjük.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!