Meghalt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója

  • narancs.hu
  • 2022. május 21.

Élet + Mód

A baptista lelkipásztor 57 éves volt.

Elhunyt Szenczy Sándor, közölte a Baptista Szetetszolgálat. 

A szervezet honlapján közzétett életrajz szerint Szenczy Sándor 1965-ben született Sajószentpéteren. 

Ahogy írják, Szenczy élete nem indult egyszerűen, tizennégy évesen elköltözött elvált szüleitől, tinézsderkorát pedig az alkohol, a kábítószer és a rendőrségi ügyek határozták meg, mindeközben feltört lakásokban és a Nyugati pályaudvaron álló üres vagonokban élt. Egyedül jó sakkozói képessége miatt nem rúgták ki a szakiskolából, majd a katonaság zárta le életének ezt a korszakát. 

Ahogy írják, a katonaság után fordult a valláshoz. A Református Teológián végzett három évfolyamot, majd a Baptista Teológián fejezte be tanulmányait. Lelkészi hivatását 1994-ben kezdte Velencén, ahol az alig több mint tízfős gyülekezet egy szűk évtized alatt százfősre nőtt a keze alatt. 

A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre, az alapítvány pedig hazánk egyik legnagyobb humanitárius szervezete lett. A megemlékezésben hozzáteszik: "Sándor és családja lakott és segített már Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Sri Lankán, Kambodzsában. Észak-Koreába, Csecsenföldre, Irakba és egyéb 'forró' válságövezetekbe sokszor inkább egyedül utazik. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén."

2007-ben külügyminiszteri díjat kapott, 2015-ben pedig a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozatát vehette át.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk