Végre kezdenek valamit a szerteszét heverő rollerekkel

  • narancs.hu
  • 2021. december 14.

Élet + Mód

Jönnek a mikromobilitási pontok.

Karácsony Gergely "Megszüntetjük a rollerkáoszt!" felkiáltással jelentette be Facebook-oldalán, hogy készül az elektromos rollerek fővárosi használatára vonatkozó szabályozás, mindemellett a használaton kívüli rollerek elhelyezésére alkalmas mikromobilitási pontok létrehozásába kezdenek.

"Az elektromos rollerek egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget a nagyvárosoknak. Kihívás, mert egy teljesen szabályozatlan területről beszélünk, lehetőség, hisz egy környezetbarát, energiatakarékos közlekedési mód" - magyarázza a főpolgármester, hogy miért időszerű a terület szabályozásának kérdése.

A rollerek ugyanis hiába környezetbarát eszközök, de számtalanszor okoznak fennakadást a közlekedésben, főként azzal, hogy a használók jó része a használat után ott hagyja a járdán, bárhol, ahol épp neki jól esik. Ezt a kaotikus helyzetet szeretné megszüntetni a Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel, a BKK-val és a rollerszolgáltatókkal közösen.

A megoldást abban látják, hogy elkezdenek létrehozni jövő év első feléig több száz mikromobilitási pontot, ahol a használaton kívüli rollereket szabad majd elhelyezni.

"Ezek a pontok pár perc sétára lesznek egymástól és úgy lesznek kialakítva, hogy ne zavarják a gyalogosforgalmat. Hosszabb távon szeretnénk ideiglenes kerékpártárolási lehetőséget is biztosítani a mikromobilitási pontok többségén, a jövő év első felében már kerékpártárolásra alkalmas mikromobilitási pontokat is létre fogunk hozni" - írja Karácsony.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk