étel, hordó

Antré

  • ételhordó
  • 2018. január 7.

Ételhordó

A Central Passage csodálatos külvárosi bevásárlóközpont lehetett volna az ezredfordulón. A baj az, hogy a csupa szürke objektumot Budapest belvárosában húzták fel. Ronda, de praktikus, hiszen átjáróházként is üzemel: a Király utcát köti össze a Paulay Edével és vissza. Néhány bérlemény kivételével sokáig szellemház volt ez a fedett utca, de a környék turistainváziója, az egekbe szökő ingatlanárak miatt a befektetők ma már kevésbé finnyásak. Mostanra a Central Passage kiadó helyiségeit is belakták, legfőképp a vendéglátóipar üli torát.

A legújabb egység, az Antré a Paulay Ede utcai oldalon áll, kívülről hatalmas akváriumnak tűnik, amit asztalokkal meg székekkel pakoltak tele. A Rolls Frakció hatásvadász refrénje mellett („Szabad vagyok – mondta a majom a rácsnak / Én nem – mondta a rács – Engem majmok köré zártak”) arra gondolunk még, hogy a mozgó járókelőknél nincs is jobb dekoráció.

Elsőként a terítőnek is beillő papírlapon akad meg a szemünk, a délutáni lángosmenüt hirdeti; 15 és 18 óra között lehet a „the best Hungarian street foodot” rendelni 1000 forint fölötti áron. Az eddigi rossz tapasztalatok miatt inkább az ún. szezonális levessel (990 Ft) indítunk, az időszaki kiadvány neve: kolbászos lencsekrém, nekünk kell bele egy kis só, de a kolbász mennyei. A fish and chipsről (2690 Ft) nem vagyunk ilyen jó véleménnyel. Attól lenne különleges – legalábbis az étlap szerint –, hogy édesburgonya chipsszel teszik pikánssá, ehelyett a mérsékelten emlékezetes halat sima sült krumplival hozzák, tök olyan, mint a McDonald’sban. Azért szólhattak volna. Mi is.

A töltött káposztára (2990 Ft) viszont nem panaszkodhatunk. Példásan rakták össze, sehol egy kellemetlen meglepetés, a tejföl épp annyi, amennyi kell, ráadásul a levesből már ismerős kolbásszal is feldobták. A szép tálalásért pluszpont jár.

Ugyanilyen elégedettek vagyunk a túrógombóccal (1470 Ft) is, a nagyanyánk se tudna jobbat. A tanulság meg legyen annyi, hogy étteremben „rendes” ételt illik enni.

Figyelmébe ajánljuk