Csöves bandának nevezte a Kutyapártot Vincze Géza

  • narancs.hu
  • 2024. június 26.

Fekete Lyuk

Bekapcsolva maradt a mikrofon.

„Szemét, hülye, csöves banda” – mondta a budapesti XII. kerületi képviselő-testület ülésének szünetében Vincze Géza önkormányzati képviselő Pokorni Zoltán polgármesterhez lépve. Vincze megjegyzése a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra vonatkozott. 

 A Telex cikkéből kiderül, Vincze káromkodása azért hallható a testületi ülésről készített felvételen, mert a polgármester mikrofonja bekapcsolva maradt.

Lehet hallani, ahogy  Pokorni csitítja Vinczét: „nyugi, nyugi, ne húzd fel magad”. Vincze pedig azzal folytatja, „én voltam már egy-két helyen, arab országokban, ott se volt ekkora hülyeség”. „Ne bántsd az arabokat” – mondta erre a polgármester.

Vincze fölháborodását az váltotta ki, hogy az Egészséges utcák projekt tárgyalását kezdte volna el a testület, de a teremben nem volt benn Kovács Gergely kutyapártos képviselő, aki ősztől polgármester lesz. Mivel ezt a programot már az akkor hivatalba lépő új testület hajtja végre, Pokorni szünetet rendelt el. „Ezt nekik kell megvalósítani. Szünet van, ameddig a megválasztott polgármester be nem fárad” – mondta Pokorni. Vártak egy ideig, de mivel Kovács még nem jött be, folytatták az ülést. 

Pokorni és Kovács viszonya ilyen:

Vincze Géza, mint a hírportál emlékeztet, közgazdász, labdarúgóedző – két szezonban vezette trénerként a Ferencváros labdarúgócsapatát –, 2019-ben pedig még közös ellenzéki jelöltként, az MSZP tagjaként jutott be a XII. kerületi testületbe. Idén a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként indult, és deklarálta, hogy támogatja Magyar Pétert, de nem választották meg. Polgármesterjelöltként is indult, 2,69 százalékot ért el. 

Facebook-oldalán a legutóbbi bejegyzés is a kétfarkúakról szól:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk