Donald Trumptól kölcsönzött jelszót Magyarország a soros EU-elnökséghez

  • narancs.hu
  • 2024. június 18.

Fekete Lyuk

Ők Európát akarják újra naggyá tenni.

Elképesztő szuverenitásról és szellemi autonómiáról árulkodva találta ki Magyarország az Európai Unió soros elnökségének következő jelmondatát, amit ugyebár július 1-től fél évig mi viszünk:

„Make Europe great again”

– jelentette be Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, aki valamiért a „Tegyük naggyá Európát!” fordítást gondolja hivatalosnak, ügyet sem vetve arra az árválkodó again szócskára, szóval elvileg „Tegyük újra naggyá Európát” kellett volna, hogy legyen.

Sok kreativitás nem szorult bele, hiszen ez Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányának Európára átírt verziója. 

 

 
A Rubik-logó
 

Lett viszont logója is az elnökségnek, ami természetesen egy Rubik-kocka.

Mellesleg elindult a magyar elnökség hivatalos weboldala is. 

Hogy mit is jelent ez a soros elnökség, még kérdéses: korábban több szakértő is azt tippelte, hogy a fontosabb döntéseket mind átnyomják még a magyar elnökség várható akadékoskodása előtt.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A MÁV finanszírozza az elavult iparvágány karbantartását a kínai cég számára

Vácon a gödi Samsung SDI-nak is dolgozó kínai hatterű CECZ cégcsoport az év elején jelentette be, hogy szeretné, ha a város déli részén lévő, mintegy húsz éve nem használt iparvágányt újra üzembe helyeznék. Úgy tűnik, kérése meghallgatásra talált: a munkálatok megelőzték a kormányhivatal és az önkormányzat közös bejárását. A karbantartás költségét a MÁV állja.