Novák Előd szerint Izrael példáját kell követni

  • narancs.hu
  • 2023. november 29.

Fekete Lyuk

Törvénymódosító javaslatának indokolásába beleírta többek közt Márki-Zay Pétert, Szabó Tímeát és a CIA-t. Valaki kimaradt.

A választáson induló jelöltet csak akkor vegye nyilvántartásba a választási bizottság, ha nyilatkozott, hogy milyen állampolgársággal rendelkezik ő maga, milyen állampolgárok a hozzátartozói, és azt is megfogadja, hogy „a választói akarat befolyásolására vagy ennek megkísérlésére irányuló tevékenység folytatása céljából külföldi támogatást vagy ebből származó vagyonelemet az adott választás vonatkozásában nem használ fel” – ezt szorgalmazza a módosító javaslat, amelyet Novák Előd nyújtott be „A nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvényhez. 

A javaslatot indokolva a Mi Hazánk képviselője arról ír, hogy nem csak a külföldről kapott támogatás, hanem a jelöltek esetleges külfödi állampolgársága is „jelentős szuverenitási kockázat lehet hazánkra nézve”. Ezért tartja fontosnak Novák Előd azt, hogy akik indulnak a választásokon, nyilatkozzanak „a saját és családtagjaik esetleges magyaron túli egyéb állampolgárságáról”.

A párt ezt már korábban is szorgalmazta, mert szerinte így láthatóvá válik, kinek milyen kötöttségei lehetnek, „valamint ki épített ki magának egyfajta menekülő útvonalat, mondjuk egy afrikai banánköztársaságba, mint Simon Gábor volt államtitkár, az MSZP elnökhelyettese.”

Novák a törvénymódosító javaslat indoklásában a „frissebb lelepleződések” között említi Márki-Zay Péter kanadai, Bedő Dávid svéd, Berg Dániel amerikai állampolgárságát, említi a CIA-ügynökség vádját Szabó Tímeával és Gyöngyösi Mártonnal kapcsolatban, végül pedig az izraeli joggyakorlatot említi  követendő példaként erre a helyzetre: „ott ugyanis nemcsak nyilvános a parlamenti képviselők más állampolgársága, hanem ilyen esetben dönteniük kell: másik állampolgárságukról vagy mandátumukról mondanak le”.

Valaki nagyon hiányzik Novák listájáról, a KGB-vel együtt:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk