Film

A hangok

szerző
TPP
publikálva
2015/20. (05. 14.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy kedves, félénk fiatalember pillangókkal, angyalokkal, beszélő háziállatokkal benépesített elméjében vagyunk. Fő ambíciója, hogy randizni hívhassa a dögös irodistalányt, aztán a kevésbé dögös, de helyes kolleginát. Végül az egyáltalán nem dögös adminisztrátor is sorra kerül. Fogynak a csajok, ha az ember mindig földarabolja őket.

A rózsaszínű álomvilág, az újabb és újabb „vadászatra” felszólító macska és a „jobbik énként” dohogó eb ugyanis egy ábrándos (a kényszergyógykezelésből csak próba­időre elbocsátott) sorozatgyilkos gyógyszeres kezelés híján túlságosan is szertelen fantáziájában létezik. Amelyből csak pillanatokra lép ki a film; viszont gyilkos és áldozatai végül együtt fakadnak dalra a szintén erősen pink mennyországban, oldalukon Jézus Krisztussal.

Trancsíroztak már hullát nem is egy fekete komédiában. Közülük a Zöld hentesek abszurd humora kifejezetten szórakoztatónak bizonyult. Láttuk már a Monty Python kereszten függő komikusait éne­kelni egy evangéliumparafrázisban (Brian élete). Az Iránból menekült, mert ott tehetségét szabadon kibontakoztatni nem tudó Marjane Satrapi (Persepolis, Szilvás csirke) új, most már amerikai filmje azonban olyan részletezően ábrázolja a gyilkosságot, olyan kedves és sérülékeny fiúnak mutatja a sármos ámokfutót, s olyan nyegle gesztussal idézi be azt a személyt, akit a világ tekintélyes hányada Megváltóként tisztel, hogy alapos a gyanú: nem tudja, mit csinál. A pszichopata lelkivilágába nem bepillantást enged, hanem az azonosulás felé terel – persze csak a műélvezet kedvéért.

Forgalmazza az ADS Service

Jelenlegi értékelés
1

szerző
TPP
publikálva
2015/20. (05. 14.)
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
ADS service
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kultúra

még több Kultúra...