A piacon gyönyörű, tarka, cirmos babok pompáznak, egyik szebb, mint a másik, megfőzve pedig mint a gesztenye, olvadnak a szájban. Hátha akad kezdő szakácsnő vagy szakács, aki életében először fog nekiállni, tegye meg bátran az alábbi alaprecept segítségével. Készíthetjük bármilyen kis darab füstölt hússal vagy nyelvvel, de a bableves egész nyugodtan lehet húsmentes is. A csipetkekészítés nagyszerű relaxációs tevékenység, amibe a gyerekeket is be lehet vonni, készülhet rögtön nagyobb mennyiség, befőttesüvegben nagyszerűen eláll, ráadásul a bableves mellett más levesekbe is tehetjük.
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!