chili&vanília

Sósat vagy édeset?  

Gasztro

Sült kolbász szőlővel és hagymával

Nincs ősz sült kolbász nélkül, ebben a receptben pedig szőlővel kerül egy tepsibe. Talán fel sem tűnik nekünk, micsoda luxus, hogy ennyiféle csodás, zamatos szőlőfajta közül válogathatunk! Külföldi (például ázsiai) vendégeink csak irigykednek, miközben elmesélik, hogy hasonló minőségű gyümölcsöt náluk fürtönként, díszcsomagolásban, aranyáron kapni. Ha tökéletes, illatos szőlőhöz van szerencsénk, azt egyszerűen el kell szemezgetni. Bátran kísérletezhetünk azonban egyéb felhasználási módokkal, például salátákban, ragukban. Az egész fürtöket grillezhetjük is, némi dióolajjal, vajjal, nádcukorral – a szőlőből kicsorduló, szirupos lével összeolvadva pazar eredményt kapunk, amit vaníliafagylaltra, görög joghurtra, tejbegrízre kanalazhatunk. Az alább ajánlott receptben viszont fűszeres kolbásszal sül együtt, annak a szaftja keveredik a grillezett szőlő édes levével, s ez így remek tunkolnivalót eredményez. Fontos, hogy paprika nélküli kolbászt használjunk, legyen az akár házi vagy hentesnél kapható grillkolbász.

A cikk további része csak előfizetőink számára elérhető.
Ha szeretné elolvasni, legyen ön is a Magyar Narancs előfizetője, vagy ha már előfizetett, jelentkezzen be!

Neked ajánljuk