Nincs ősz sült kolbász nélkül, ebben a receptben pedig szőlővel kerül egy tepsibe. Talán fel sem tűnik nekünk, micsoda luxus, hogy ennyiféle csodás, zamatos szőlőfajta közül válogathatunk! Külföldi (például ázsiai) vendégeink csak irigykednek, miközben elmesélik, hogy hasonló minőségű gyümölcsöt náluk fürtönként, díszcsomagolásban, aranyáron kapni. Ha tökéletes, illatos szőlőhöz van szerencsénk, azt egyszerűen el kell szemezgetni. Bátran kísérletezhetünk azonban egyéb felhasználási módokkal, például salátákban, ragukban. Az egész fürtöket grillezhetjük is, némi dióolajjal, vajjal, nádcukorral – a szőlőből kicsorduló, szirupos lével összeolvadva pazar eredményt kapunk, amit vaníliafagylaltra, görög joghurtra, tejbegrízre kanalazhatunk. Az alább ajánlott receptben viszont fűszeres kolbásszal sül együtt, annak a szaftja keveredik a grillezett szőlő édes levével, s ez így remek tunkolnivalót eredményez. Fontos, hogy paprika nélküli kolbászt használjunk, legyen az akár házi vagy hentesnél kapható grillkolbász.
Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!