étel, hordó

Mítosz – Göd

  • ételhordó
  • 2016. augusztus 28.

Gasztro

Duna-parti henyélésre, büfézésre készültünk, ám a hirtelen őszbe fordult hétvégi időjárás keresztülhúzta minden számításunkat. Ilyenkor Göd (vagy bármelyik üdülőtelepes kisváros) kibírhatatlan, nyomasztó tereppé változik. Szombaton még csak rövid rém­álomnak hittük a zuhogó esőt meg a 15 fokot, de vasárnapra már ez lett a megtestesült állandóság.

Sok választásunk nem volt ebédidőben, a Pesti (régi 2-es) út 77. alatt található Mítosz vendéglőt a neten találtuk. A vörösre festett, elsőre kocsmának tűnő családi háznak kerthelyisége is van, meg rusztikus cégtáblája, kár, hogy csak a sűrű autóforgalomra van kilátás. De ennek most nincs jelentősége, odabent fűtenek, az étlap átnézése előtt a tematikus dekorációban gyönyörködhetünk: faragott Árpád-fej, íj és nyílvesszők, kitömött sólyom (tán turul), bekeretezett költemények. Viszont nemzeti rock helyett az aktuális nemzetközi popslágereket játssza a rádió. Feljegyezzük: szolid árak, barátságos felszolgálás, átlagos választék.

A padlizsánkrém (980 Ft) friss zöldségekkel – lila hagymával és paradicsommal – várakozáson felüli, tényleg olyan, mintha csak miattunk készítette volna valami kedves rokon. Hasonló a májgombócleves (720 Ft), ráadásul dupla adag, akkora tálban hozzák, hogy először hiányérzetünk van: hol a merőkanál. Különösen emlékezetes a pingponglabda méretű gombóc, kettőt is adtak belőle.

De a bazsalikomos pestóval és ricottával töltött rántott csirkemellel (1490 Ft) visszatérünk a valóságba. A csirkével nem is lenne baj, de a panír túlságosan kemény, a töltelék pedig mindent leural. A rizsköret (420 Ft) vállalható. Azt hittük, hogy majd a fogasfilé vaslapon sütve fokhagymás parajjal, grillezett mozzarellával, burgonyapürével (2590 Ft) lesz a fő attrakció. Tévedtünk, kevesebb több lett volna, krumplipüré nélkül pedig még annál is több.

Viszont a túrós palacsinta (640 Ft) messze felette a parti átlagnak, bár a nap ettől sem sütött ki.

Figyelmébe ajánljuk