Az idén 3,3 milliárdért kommunikálhat Száraz István cége a jegybanknak

  • narancs.hu
  • 2023. január 5.

Gazdaság

Évek óta Matolcsy Ádám barátjának cége nyeri a tendert, egyre növekvő összegekért. 

Ismét a Matolcsy Ádám barátjaként is ismert Száraz István, illetve cége, a Frank Digital Kft. nyerte a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs pályázatát – írja az rtl.hu.

A 3,3 milliárd forint keretösszegű kommunikációs pályázaton indult még a vizes világbajnokság arculatát is tervező, Ördögh László és Drozsnyik Dávid tulajdonában lévő Graphasel Design Studio Kft., amelynek ajánlata egy elég amatőrnek tűnő hiba miatt lett érvénytelen: az ajánlati biztosítékot nem bocsátották rendelkezésre, és a hiánypótlásra sem igazolták azt. A Graphasel tervezte korábban a jegybanki alapítványok pénzéből megvásárolt, majd felújított Várkert Kaszinóban lévő Felix Kitchen & Bar arculatát (amelyet Matolcsy Ádám egy másik barátja, Pintér Máté üzemeltet), de a cég intézte a Puskás Aréna arculatát és látogatóirányítási rendszerét, de dolgoztak a Szépművészeti Múzeum és az Új Nemzeti Galéria arculatán, valamint a Tiborcz István-féle BDPST Groupnak is. 

Száraz István cége végül az értékelés szerint azért nyert, mert „a pályázó rendkívül alapos, színvonalasan felépített és kivitelezett kampánytervet nyújtott be, amit az ajánlatkérő jól tudna használni az üzeneteinek hatékonyabb célba juttatására. (…) A javasolt ambient eszközök ötletesek és innovatívak, a pályázó a javaslatok megfogalmazása során figyelt a jegybank eddig követett kommunikációs stílusára, és megfelelően rakta össze a fő üzeneteket”. 

A Frank Digital Kft. évek óta milliárdokért látja el a jegybank kommunikációját: 2019 őszén 1,95 milliárdért nyerték el a keretmegbízást, amelyet 2020-ban megis emeltek, 2020 novemberében kétmilliárd forint plusz áfáért kötöttek keretmegbízást, 2021-ben pedig újabb 3 milliárdért

A mostani megbízás gyakorlatilag ugyanazt az elvet követi, mint a korábbiak. A kiírás szerint a kommunikációs feladatokra 12 hónapra szerződnek, a teljesítést az aláírástól 2023. december 31. napjáig, de legkésőbb a keretösszeg kimerüléséig kell teljesíteni. Ha ez év végéig nem történik meg, akkor a szerződés a keretösszegből hátralévő összeg erejéig, de legfeljebb 2024. december 31-ig meghosszabbítható.

Matolcsy Ádám és barátainak bizniszeiről itt írtunk hosszabban: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk