Benzinár: újra napirenden a kormányzati beavatkozás

  • 2023. szeptember 22.

Gazdaság

A cél eltüntetni a nem indokolt áremeléseket, nyilatkozta a gazdaságfejlesztési miniszter.

Az egri Közgazdász Vándorgyűlésen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úgy nyilatkozott, hogy a kormány vizsgálja az üzemanyagárakat, és ha talál indokolatlanul túlárazott komponenseket benne, akkor beavatkozik – tudósít a Telex.hu.

Nagy a Portfoliónak az előadása előtt arról is beszélt, hogy a benzinárstop eltörlése óta „bő harminc százalékos az áramelés”, és a világpiaci változások, a különböző olajárak közötti különbség és a tranzitdíj növekedése miatt

újra a kormány napirendjén van az üzemanyagár.

Nagy szerint a cél eltüntetni a nem indokolt áremeléseket, a jövedéki adó kérdését pedig majd októberben fogják tárgyalni.

A miniszter előadásában beszélt inflációról, gazdaságfejlesztésről, a magyar gazdaságot fogságban tartó három csapdáról is.

A benzinárstopot 2021 novemberében vezette be a kormány, hónapokkal az orosz–ukrán háború kezdete előtt. Az árstop garantálta a literenkénti 480 forintos hatósági üzemanyagárat, amíg tavaly decemberben meg nem szüntették. A Holtankoljak.hu péntek délutáni adatai szerint a 95-ös benzin átlagára jelenleg 659 forint literenként.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk