Már sorra hangoztatják fideszes politikusok is, hogy ki kellene hátrálni az olimpiarendezésből

  • narancs.hu
  • 2017. február 21.

Hírnarancs

A CÖF mindeközben belső árulást emleget.

Deutsch Tamás NOlimpia-párti lett, de nem úgy

„A pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni. Ez az egyetlen felelős döntés” – írta Facebook oldalán Deutsch. A politikus szerint „a 2024-es olimpia és paralimpia budapesti megrendezésének terve nagyszerű és megalapozott elképzelés. A jóakaratú magyar emberek lelkesítő közös álma. Az olimpiai pályázat visszavonásáért indított aláírásgyűjtés után szembe kell nézni a nyilvánvaló ténnyel: az akcióval a budapesti pályázat győzelmi esélyei szertefoszlottak. A Momentum egyesület és a hozzá csatlakozó ellenzéki pártok elérték céljukat, megakadályozták a budapesti pályázat sikerét. A kialakult helyzetben az olimpiai pályázat továbbvitele értelmetlen.”

false

 

Fotó: MTI

Kósa Lajos sem bizakodik már

A Fidesz frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján reagált Deutsch szavaira. Kósa szerint a budapesti olimpiai pályázat esélyei szertefoszlottak. „Ebben húzni az időt nem nagyon kell, belátható időn belül ezt a döntést szükséges meghoznia a Fővárosi Közgyűlésnek” – írja az Index. Úgy tűnik, a labda megint Tarlós Istvánnál pattog.

Tényleg vége?

Nem szervez a CÖF Békemenetet a budapesti olimpia támogatása gyanánt – írja a 444.hu. Bár a Békemenet felelősei állítólag tömegesen kapnak üzeneteket, hogy menjenek utcára, bizonyítva, hogy a fővárosiaknak csak töredéke ellenzi az olimpiai pályázatot. Csizmadia László a Magyar Időknek úgy fogalmazott, hogy azért nem tesznek így, mert nem külső erők lehetetlenítették el Budapest pályázatát, hanem belső árulás történt. „Az erkölcsi megvetés óriási, a felhergelt tömegeket ugyanakkor nem szabad utcára vinni.”

A miniszterelnök mint magánember

Orbán Viktor magánemberként találkozott Erdogan, török elnök jó barátjának mondott milliárdossal, Adnan Polattal Felcsúton, aki egyébként a miniszterelnök vejéhez és a magyar államhoz is több szálon kötődik.A Bors beszámolója szerint Orbán a szombati Videoton-Újpest bajnoki mérkőzés előtt vitte fel vendégeit, köztük Polatot a stadion korláttal elkerített tetejére, hogy megtekintsék a príma kilátást. Polat egyik cége üzemelteti a törökországi magyar kereskedőházakat, sőt a magyar főkonzulátus is az ő irodaházában székel. Az Orbán családhoz fűződő kapcsolatáról korábban részletesen írtunk, képanyaggal dokumentálva.

A török meló - Adnan Polat és az Orbán család üzletei

Lázár János újra harcba száll a civilek ellen

A kormány épp most tárgyal 6,5 milliárdnyi támogatási forrás sorsáról Norvégiával. Ha minden az eddigiek szerint alakul, az összeg jelentős része kormánykritikus szervezetekhez kerülhet. Orbánék pontosan ezt szeretnék megakadályozni. Az ok egyértelmű.

Jön a norvég-magyar visszavágó a civil pénzekért

Mi folyik a Várban?

Újabb részéhez érkezett a "Ki kap bagóért ingatlant a fideszes haveroktól?" című szappanopera. Most épp Zsidai Royról derült ki megint egy sor érdekesség. A Zsidai-csoport jóval a piaci ár alatt bérel ugyanis egy sor ingatlant a budai Várban. A szállodák és éttermek mellett egy magánlakást is fillérekért használhat Zsidai egyik cége. Van, ahol a felújításért cserébe egy évig nem kellett bérleti díjat fizetnie (másutt „csak” fél évig tartott az ingyenes időszak), máshol pedig ingyen foglalja a közterületet pavilonjával. Tavaly ráadásul egy évig érvényes bérleti szerződés nélkül működött Zsidai egyik étterme, de ez sem jelentett problémát a sikeres vendéglátó családnak: a bérlet meghosszabbították visszamenőlegesen. Noha az önkormányzat állítása szerint minden szerződést megküldött lapunknak, több ingatlanról és járdaszakaszról nem derült ki, mi alapján használja azokat Zsidai.

Egy évig ingyen, utána fillérekért - Így kap házat, lakást Zsidai Roy a Várban

Meghalt Burger Barna fotós

Orbán Viktor egykori fényképésze izomsorvadással járó ALS betegségben szenvedett, 51 éves volt. „A Kéktúra az égben ért véget. Nekünk csak a képek és a közös emlékek maradtak” – búcsúzott a miniszterelnök Facebook oldalán.

Figyelmébe ajánljuk