Orbán szerint az amerikaiak hibája, hogy egy körözött bűnöző költözött a szomszédjába

  • narancs.hu
  • 2016. október 24.

Hírnarancs

Amúgy meg nincs itt semmiféle nemzetbiztonsági kockázat. A Narancsban írta meg élményeit az egyik Kossuth téri garázda, a vallonok túszul ejtették az uniót. Ez a hét is elkezdődött.

Játszmák

Amerikai titkosszolgálati játszmákat vél felfedezni a többek között terrorizmus támogatásával gyanúsított Ghaith Pharaon körül Orbán Viktor. A miniszterelnöktől a szocialista Harangozó Tamás kérdezte meg, találkozott-e Pharaonnal, és lát-e nemzetbiztonsági kockázatot a szaúdi milliárdos magyarországi tevékenységében. Orbán válasza szerint Pharaont megvizsgálták a magyar hatóságok, és nem tártak fel vele kapcsolatban nemzetbiztonsági kockázatot. Orbán állítása szerint egyszer találkozott „Pharaon professzorral”, Jordánia budapesti képviseletének díszvacsoráján. Azt is mondta, hogy „a szóban forgó személy körül egy amerikai titkosszolgálati játszma zajlik. Hiszen Pharaon beutazásával kapcsolatban egyetlen schengeni ország sem emelt kifogást, pedig a vízuma minden tagállam számára látható volt.”

Orbán végül elismerte, hogy találkozott Pharaonnal

A Magyar Narancs múlt heti számában írtuk meg, hogy az Interpol által jelenleg is körözött Ghaith Pharaonhoz köthető cég megvette az Orbán Viktor házával szemközti ingatlant.

Rejtélyes arab befektető vette meg az Orbán Viktor házával szemközti villát

Garázdák

Garázdaság gyanúja miatt négy férfit állított elő a rendőrség a vasárnapi Kossuth téri balhé miatt. Egyikük, Szira Péter újságíró a Narancsban számol be élményeiről. A lényeg: őt ütötték.

A vasárnapi füttykoncertet szervező Juhász Péter beperli a miniszterelnökséget, amiért az állami ünnepséget biztosító cég emberei nem engedték be a Kossuth térre. Azt írja, „nem királyságban élünk, hogy felségsértést követhessek el! Állami ünnepen, amit közpénzből rendeznek, minden állampolgárnak joga van részt venni.”

Bűnüldözési sikerek

Vádat emelt az ügyészség uniós pénzek lenyúlása miatt! Egy erdészeti kft. más cégek közbeiktatásával 140 millió forint uniós, és 40 milliónyi magyar költségvetési pénzt csalhatott el 2009-2010-ben. Az ügyben az EU csalás elleni hivatala, az OLAF tett feljelentést.

Előzetes letartóztatásba került a bicskei gyermekotthon vezetője. A gyanúsított 2007 és 2016 között több felügyelete alatt álló kiskorú személlyel is „szexuális tevékenységet végzett”. Az esetről először az RTL híradójában számoltak be a gyermekotthon volt lakói.

Vallon vétó

Minden valószínűség szerint elmarad az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) csütörtöki aláírása, mivel a vallon belga tartományi parlament jelen formájában nem fogadja el a megállapodást. A belga szabályok szerint így Charles Michel kormányfő sem írhatja alá a dokumentumot, pedig szíve szerint megtenné. Az épp Kanadában tárgyaló Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta, Magyarország érdeke, hogy minél hamarabb létrejöjjön a megállapodás.

Figyelmébe ajánljuk