Orbán Viktor vagyonbevallása irodalmi kérdés

  • narancs.hu
  • 2016. január 31.

Hírnarancs

Négy év múlva idesereglenek a katolikusok, a Fidesz nekimegy a bíróknak, Vona Gábor kardot ránt, éjszaka pedig a korrupció ellen buliznak a fiatalok. Hétvégi hírek.

Törlesztgetünk, törlesztgetünk…

Megérkezett az indonéz hőségbe a mi hősies miniszterelnökünk, Facebook-oldalán rögvest közzé is tett egy videót, amelyen angol nyelven kedélyeskedik a fogadóbizottsággal. A felvételen az is látszik, hogy az indonéz elnöki pár képmásai mellé Orbánt és feleségét is odapingálták helyi művészek. (Indonézia politikai valóságáról lásd a választások előtt írt cikkünket!)

false

És ha már művészet: a miniszterelnök ma napvilágot látott vagyonnyilatkozatát nyugodtan tekinthetjük az alkotói fantázia merész termékének, a valóságtól elszakadt, lázas fikciónak. Nem is csoda, hogy az egyetlen bevallott pluszbevétele írói munkásságának gyümölcse. Az adósságát is szépen lassan, de töretlenül törleszti a keményen dolgozó kisvezető (lásd még itt).

A K-Monitor ma este tartja rendes évi vagyonnyilatkozat-digitalizáló partiját, még lazán odaérnek, ne hagyják ki!

…a börtönök meg üresek?

A kormánypártok Németh Szilárd száján keresztül intéztek támadást „a bírói függetlenség liberális követelményét” rosszul értelmező igazságszolgáltatás ellen, mert Hagyó Miklós és a vörösiszap-katasztrófa vélelmezett felelősei nem olyan ítéleteket kaptak, mint ami szerintük járt volna nekik. Hagyó ítéletéről itt írtunk részletesen, de a vörösiszapper még feltárásra vár. Mindazonáltal nem tűnik alaptalan spekulációnak, hogy megelőző kommunikációs csapásról van szó.

Attila népe, hej!

Évadnyitó beszédet tartott a kormányzásra készülő Vona Gábor, amelyben a Jobbik híveit régi kardjaik szögről való leakasztására biztatta. A beszéd zsenialitását elsőként Török Gábor mérte fel a maga teljességében.

Fellendül a turizmus 2020-ban

2020-ban Magyarországon tartják a katolikusok legnagyobb világeseményét. A Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus rendezéséről szóló bejelentés a Fülöp-szigeteken hangzott el a pápa videóüzenetében. Világkongresszus utoljára a II. világháború előtt, 1938-ban volt Magyarországon – idézi fel az Index. Az akkori dzsembori főszereplői közül Horthy Miklós és Hóman Bálint jól ismert figurák, Imrédy Béla és a későbbi XII. Piusz, nos, ellentmondásos életéről pedig remek cikkeinkből tájékozódhatnak, ha a nevükre kattintanak.

Figyelmébe ajánljuk