tévéSmaci

A kardfogú patkány 2.

  • tévésmaci
  • 2019. február 24.

Interaktív

Amikor Sztupa és Troché megkapták a megrendelést a városnéző villamos program beindítására, maguk annyira nem is tartották lehetetlen küldetésnek a dolgot. Annál inkább szabadkozott a megrendelő (persze, hogy az agit-prop osztály). Jaj, tudom én, hogy fából vaskarika, s már itt fölfelé döfködött golyóstollával a levegőbe. Troché el is csodálkozott: Pax, bazmeg, még egy nyamvadt Parkerre se futja, vagy nincs is rá igény? Ráadásul, amikor Óvári et. zavarában firkálgatni kezdett, Troché azt is kiszúrta, hogy a toll túrózik: aprócska pacákat hagy a vonalak legelején. Különben meg az a baj, hogy emeletes villamosokkal aligha lehet dolgozni, mert útban lesz a felsővezeték, azt ugye komplettül mégsem lehet lecserélni. Óvári egy legyintéssel elintézte, oldják meg, csináltassák meg a japánokkal vagy valakivel – ez kábé annyit jelentett, hogy van lóvé dögivel, de látványos pénzverészetet akkor sem lehet csinálni, s az sem lenne baj, ha az előkészületekből nem látna a város semmit, nehogy már szakik szálljanak ki a 43-as összes megállójába, s ott krampácsoljanak a kék ruhájukban. Sunyiba kell nyomatni az egészet, hogy egyszer csak csodálkozzanak a népek, merre robog a turistatuja. A végállomáson parkoljanak nyugatnémet rendszámú Ford Taunusok, Volkswagen Karmann Ghiák, francia Renault Caravelle-ek, ha kell, a filmgyárból odaadják azt a kocsit is, amivel a kis Kabos hazajött Amerikából abban a verebes filmben. Mindenki fényképezzen, kacagjon és osztogasson mentolos rágót a gyerekeknek, jó. Vár, Duna, Lánchíd, Városliget, Népstadion, semmi ötletelés, csak biztosra mehetünk. Sztupa azt mondta, rendben. Szóltak a japánoknak, megcsinálták, még maradt is valami pénzmag, az első próbaüzem Hokkaido szigetén volt, a második a kisföldalatti pályáján a Bajza utca és a Körönd között. Azóta is ott közlekedik – imádják a külföldiek.

Pénteken (25-én) a Duna tévé már este fél kilenc előtt nekikezd a 45 év című angol filmnek, aminek az a fő erénye, hogy Charlotte Ramplinget és Tom Courtenay-t már pendelyes koruk óta imádja a kamera, tótágast is állhatnak, akkor is jó nézni őket. Tán épp az a baj itt, hogy nem állnak.

Szombaton lehet megint az éjt nappallá tenni, mert a derék HBO 3 jó szokásához híven este nyolctól reggel négyig egyhuzamban lenyomja a Szökés Dannemorából című sorozatot, ami egyfelől egy tök szokványos – és persze piszok true – megszökünk a börtönből egy szál fűrészlappal sztori, másfelől viszont Patricia Arquette jutalomjátéka, illetve a híres humorjani rendezői belépője a komoly emberek közé. Szerintem kapcsoljanak át a Filmboxra kilenckor, mert ugyancsak egy színigaz történet, a Cambridge-i Ötök (Négyek?) meséje veszi ott kezdetét, s tart majd tovább is négy részen át. A Cambridge-i kémek c. sorozatban pedig olyan csókák domborítanak, mint Tom Hollander vagy Rupert-Penry Jones, a rettenetes Kim Philbyt pedig maga Toby Stephens játssza.

Vasárnap éjfélkor a Tv2 leadja Clint Eastwood legjobb westernjét, a Fennsíkok csavargóját, mert valami film megy a mozikban az öregtől.

Hétfőn este kilenckor a ViaSat3 a Millió dolláros bébit adja. Csak nem születésnapja van az öreg Clintnek?

Szerdán a Super Tv2 este kilenckor leadja a Gran Torinót. Csak nem valami baja esett az öreg Clintnek? A tévé a 20. század végének rádiója! Hanyagolják!

Figyelmébe ajánljuk