A Pesti Hírlap és a 168 Óra kiadója indíthatja újra az ELLE-t is

  • narancs.hu
  • 2020. december 18.

Interaktív

Milkovics Pál tovább bővíti portfólióját. 

Januárban újraindulhat az ELLE női magazin magyar kiadása, ugyanis új tulajdonos szerezte meg a jogokat - írja a Media1.hu. 

November közepén maga az ELLE nemzetközi igazgatója és a lapot korábban kiadó Central Médiacsoport magazin-divíziójának vezetője jelentette be, hogy megszűnik a magazin magyarországi kiadása, nem hosszabbítják meg a nálunk 2001 óta kiadott ELLE Magyarország magazin lejáró licencszerződését a nemzetközi jogtulajdonossal.

A Media1 most azt írja, azóta Milkovics Pál üzletember szerezte meg a kiadási jogokat, és hosszú évekre szóló licencszerződést írt alá a nemzetközi tulajdonosokkal. A lap úgy tudja, nem csak a márkanév megy tovább Milkovicshoz, de az eddig a Central Médiacsoportnak dolgozó munkatársak egy része is folytatja a munkát az új tulajdonosnál. 

A korábban csehországi állatos és főzős tévéjéről ismert Milkovics Pál indította el idén év elején az ingyenes utcai terjesztésű Pesti Hírlapot, majd nyáron az azt kiadó céget a 168 Órát kiadó Brit Media szerezte meg úgy, hogy Milkovics lett a vezérigazgatója, egyben a 168 Óra kiadója is. Egyik első intézkedésével elbocsátotta Rózsa Péter főszerkesztőt egy Orbán Viktor családját ábrázoló fotó miatt - erről itt írtunk részletesen

Szeptember végén Köves Slomó rabbi azt is bejelentette, hogy az általa vezetett Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, illetve a Brit Mediában érintett, hozzájuk köthető támogatói kör kivonul a 168 Órából és a Klubrádióból, az irányítási jogok, később pedig a tulajdonjogok pedig Milkovics Pálhoz fognak kerülni. 

 

Figyelmébe ajánljuk