A Pesti Hírlap és a 168 Óra kiadója indíthatja újra az ELLE-t is

  • narancs.hu
  • 2020. december 18.

Interaktív

Milkovics Pál tovább bővíti portfólióját. 

Januárban újraindulhat az ELLE női magazin magyar kiadása, ugyanis új tulajdonos szerezte meg a jogokat - írja a Media1.hu. 

November közepén maga az ELLE nemzetközi igazgatója és a lapot korábban kiadó Central Médiacsoport magazin-divíziójának vezetője jelentette be, hogy megszűnik a magazin magyarországi kiadása, nem hosszabbítják meg a nálunk 2001 óta kiadott ELLE Magyarország magazin lejáró licencszerződését a nemzetközi jogtulajdonossal.

A Media1 most azt írja, azóta Milkovics Pál üzletember szerezte meg a kiadási jogokat, és hosszú évekre szóló licencszerződést írt alá a nemzetközi tulajdonosokkal. A lap úgy tudja, nem csak a márkanév megy tovább Milkovicshoz, de az eddig a Central Médiacsoportnak dolgozó munkatársak egy része is folytatja a munkát az új tulajdonosnál. 

A korábban csehországi állatos és főzős tévéjéről ismert Milkovics Pál indította el idén év elején az ingyenes utcai terjesztésű Pesti Hírlapot, majd nyáron az azt kiadó céget a 168 Órát kiadó Brit Media szerezte meg úgy, hogy Milkovics lett a vezérigazgatója, egyben a 168 Óra kiadója is. Egyik első intézkedésével elbocsátotta Rózsa Péter főszerkesztőt egy Orbán Viktor családját ábrázoló fotó miatt - erről itt írtunk részletesen

Szeptember végén Köves Slomó rabbi azt is bejelentette, hogy az általa vezetett Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, illetve a Brit Mediában érintett, hozzájuk köthető támogatói kör kivonul a 168 Órából és a Klubrádióból, az irányítási jogok, később pedig a tulajdonjogok pedig Milkovics Pálhoz fognak kerülni. 

 

Figyelmébe ajánljuk

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.