Elfogyott a Magyar Narancs, Orbán nem tudott venni

  • narancs.hu
  • 2021. július 7.

Interaktív

A videóból úgy tűnik, mintha az ellenzéki lapokat senki nem vásárolná, pedig két lap is elfogyott addigra, mire Orbán venni akart. 

Mint arról beszámoltunk, szerdán felkerült egy videó Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalára, amelyben kormánykritikus újságokat akar vásárolni. A videóban Orbán a Telex egy korábbi videóját utánozta, amelyben a lap annak járt utána, hogy tényleg lehet-e egy tucat kormánykritikus lapot venni, ahogy azt a kormányfő korábban állította. De ahogy akkor a Telex újságírójának, most Orbánnak sem sikerült ennyit szereznie, bár a videó címe szerint "Megtalálta az "elveszett" sajtószabadságot". 

Orbán és az újságos a videóban össz-vissz öt lapot említ, a 168 Órát, a HVG-t, a Magyar Narancsot, az Élet és Irodalmat és a Népszavát. 

A videóban elhangzik az a párbeszéd is: 

Orbán: Mennyit visznek el ezekből?

Újságárus: Hát most hetek óta hozzá nem nyúlnak. 

A Józsefváros újság azonban megkereste Wölfinger Lászlót, a szóban forgó újságárust, aki a Práter utca-Szigony utca sarkán lévő újságosbódéjában árul 23 éve, hogy hogyan is történt a látogatás. Wölfinger elmondta, ő maga is meglepődött, nem leszervezett eseményről volt szó, egyszer csak megállt oldalt a kormányfő kommandós busza, és odalépett hozzá, udvariasan köszönt, kezet fogott és engedélyt kért, hogy hadd forgassanak egy rövid videót vele.

Elmondása szerint azonban

a videó szerkesztve lett, így az kimaradt, hogy sem Magyar Narancsot, sem 168 Órát nem talált a miniszterelnök nála, mert a múlt heti számok már elfogytak.

Mindkét lap ugyanis csütörtökön jelenik meg, a múlt héten megjelent szám - a Magyar Narancs címlapján épp a kirúzsozott Orbánnal - pedig elfogyott. Ezért nem lehetett Orbán kezében látni múlt heti címlapunkat, ezt: 

Narancs_2021_26.indd

 
Magyar Narancs címlap 2021/26

A Magyar Narancs új száma csütörtökön kerül az újságárusokhoz, digitális előfizetéssel azonban már szerda este olvashatóak az új szám cikkei! Előfizetési lehetőségekért kattintsanak ide!

Wölfinger amúgy a Józsefváros lapnak azt is mondta, hogy igyekszik pártatlan maradni, ami nehéz, mert mindenki azt várná el tőle, hogy az ő pártját fogja, ő viszont nem akar politikai vitákba belemenni a vásárlóival, mert neki mindenkit ki kell szolgálnia, üzletileg is ez az érdeke. 

A videóból az is kimaradt, hogy Orbán „Hajrá magyarok!“ köszöntésére az újságárus azt válaszolta, hogy szerinte nem olyan jó köszönés ez, neki nem jön be ez a szlogen; annak idején még Orbán blogjára is megírta, hogy sokkal jobb lenne a „Hazádnak rendületlenül“, inkább illene a nemzethez. Orbán erre azt mondta, hogy az túl komoly.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk