Snoblesse Oblige 2022/32.

  • Narancs
  • 2022. augusztus 10.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

Tápláléklánc királya, / Veled a versenyt ki állja? / Ki az, aki téged állva hagy, / Ruganyos test és fürge agy?

(Orbán Ottó: A tigris)

augusztus 12., péntek, 14.00: A távolság mechanikája

Aki nem lép egyszerre, csak az kap rétest estére. Mészáros Máté koreográfus részvételi, performatív sétája az egymásra figyelésre ösztönzi a résztvevőket, akik hol párosával, hol csoportosan alkotják újra a koreográfiát Oláh Balázs és Vadas Zsófia Tamara segítségével. A fesztivál ideje alatt minden délután várják a vállalkozó kedvű szigetlakókat, hogy egy órában, közösen hozzák létre a koreográfia kilenc alapelemét. (Sziget Fesztivál, színházi és tánchelyszín, Bp. III., Hajógyári-sziget)

 

augusztus 12., péntek, 15.00: InVision – kiállítás

Állatias emberek, emberszerű állatok. Napi hírekre, extremitásokra, a felgyorsult képi kommunikáció abszurditásaira reflektáló festmények, fotók, amelyek látványa nagyon nem kényelmes. A Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál programjaként augusztus 14-ig mindennap 15 és 18 óra között, több más kiállítással együtt látható Verebics Ágnes tárlata is. (gartenbalaton.com(ZM&G galéria, Csopak, Bene dűlő utca 1.)

 

augusztus 12., péntek, 21.00: Tudósok – Himnuszkoncert

„Felcsendül majd a költők, a politikusok, a babák, a mezőgazdászok, a sztriptíztáncosok, a szegények, a gazdagok, a buták, az okosok és még számos társadalmi csoport csodálatos himnusza…” a Garten Balaton fesztiválon. A drMáriás vezette banda ezúttal sem áll meg annál, hogy csupán zenei élményt szolgáltassanak. Dadaista punk táncház és világ­ösztön-kiugrasztó performance is várható, és a közelben nyilván fellelhető lesz egy drMáriás Béci-kiállítás. (Nagy Gyula Galéria, Lovas, Fő utca 12.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk