Snoblesse Oblige 2022/48.

  • Narancs
  • 2022. november 30.

Interaktív

Heti kulturális programajánló

Hirtelen csönd lett. A játék megakadt. / Szégyenében eldobta rózsáit a kert…

(Takács Zsuzsa: Kalbeck a kertben)

december 2. péntek 19.00 Szomszédom, Adolf – filmpremier

Dél-Amerika, a hatvanas években. Egy magányos, zsémbes ho­lo­kauszt-túlélőnek az lesz a fixa ideája, hogy Adolf Hitler lakik a szomszédjában. Leon Prudovsky idei izraeli–lengyel komédiája, angol nyelven magyar felirattal a 11. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon. A főszerepekben David Hayman, Udo Kier és Danharry Colorado. (Művész mozi, Bp. VI., Teréz krt. 30.)

 

december 2. péntek 20.00 Nasip Kısmet – koncert

Ókori anatóliai miszticizmus, filozófia, pszichedelikus ritmusok, török zenei gyökerek és korokon átívelő hangzásvilág. Ez jellemzi az Arif Erdem Ocak török származású, Budapesten élő gitáros, énekes alapította zenekart, amelyben Mester Dániel szaxofonozik és klarinétozik, Eged Márton basszusgitározik, valamint Derya Ocak vokálozik. (BMC, Opus Jazz Club, Bp. IX., Mátyás u. 8.)

 

december 2. péntek 20.00 Zagyva Banda 20 – lemezbemutató koncert és táncház

Fiatalon kezdték és még most is fiatalok a Kárpát-medence magyar és más nemzetiségeinek népzenéjét elkötelezetten közvetítő zenekar tagjai. Most nagy retrospektív bulit csapnak. Boda Gellért hegedűn, Boda Márton nagybőgőn, Szabó András brácsán, Tóth Sebestyén cimbalmon játszik. További közreműködők: Fundák-Kaszai Lili énekes, Kádár Ignác harmonikás, énekes, valamint Pálházi Bence hegedűs. (Fonó, Bp. XI., Sztregova u. 3.)

 

december 3. szombat 10.00  Téli zsongás – adventi vásár és programok a Hunyadi téren

Lesz itt minden: Mikulás-sátor, ajándékvásár, kézműves műhely gyerekeknek, fellép a Zabszalma zenekar, a Kedvcsinálók Társulata, és bemutatják Szűcs Kinga és Szina Kinga színésznők közös gyerekverskötetét is. De látható Kelle Botond bűvészműsora, hallható a Bajza Hang-kör Kórus, Vázsonyi János szaxofonos és Tóth Bernát Réka ének- és gitárművész duója, a Netz táncprodukció és Gájer Bálint koncertje. (Hunyadi tér, Bp. VI.)

 

december 3. szombat 19.00 Széljegy

Egy történet arról, „hogyan működik mostanában a mindenkit legázoló pofátlan pimaszság ott, ahol a dolgok eldőlnek, a mindennapi életben”. Írta Spiró György, rendezte Zsámbéki Gábor. Fullajtár Andrea és Ónodi Eszter, vagy Rezes Judit (váltásban) a főszereplők, a két egykori osztálytárs, akik közül egyik hipergazdag, a másik csóró. Három éve műsoron, úgyhogy most már nézze meg, aki eddig nem látta. (Katona József Színház, Bp. V., Petőfi S. u. 6.)

 

december 3. szombat 19.00 Hannibál tanár úr – premier

Mucsi Zoltán tanárt játszik az Átrium új bemutatójában. Az előadást Vidovszky György rendezte, a főbb szerepekben Gyabronka József, Debreczeny Csaba, Parti Nóra és Makranczi Zalán. (Átrium, Bp. II., Margit körút 55.)

 

december 3. szombat 20.00 Beatperpatvar 3.

A hiphopkultúrában a párbaj kezdettől fogva menő. A rappelő MC-k, a breaktáncosok, a DJ-k és a vizuálisok is folyton összemérik a tudásukat. A samplerek és hangminták megszállottjaiból alakult #A_Hálózat kollektívája most a beatmakereket hívja össze ismét, hogy egy kicsit egymásnak essenek, és ezzel jól elszórakoztassák a nagyérdeműt. A bólogatós buli hajnalig tart. (Auróra, Bp. VIII., Auróra u. 11.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk