Szüret 2022/48.

  • Narancs
  • 2022. november 30.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Szeretném aláhúzni, hogy a svédek és a finnek Magyarország miatt egyetlen percet sem vesztettek el eddig a csatlakozásból, a tagságból, és nem is fognak.

Orbán Viktor sajtónyilatkozata a visegrádi négyek találkozóját követően, Miniszterelnök.hu

 

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke szólt arról, hogy a gazdák nemcsak adventkor, hanem egész évben várakoznak és örömmel töltik el őket a terméshez és aratáshoz kapcsolódó ünnepek. A Kárpát-medence gazdái most is megmutatták, hogy egy nemzet vagyunk és összefogással tudjuk egymást segíteni – emelte ki.

Az MTI tudósítása a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés adományozó ünnepségéről

 

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Palament csütörtökön elfogadott egy határozatot, ami szerint az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, Deutsch Tamás kijelentette: a határozatot megszavazó magyar baloldali képviselők azért dolgoznak az európai politikában, hogy saját országuk ne kapjon uniós pénzeket.

A Fidesz honlapjáról

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésére biztatott pénteken Jászberényben. (…) Kettős mérce van Európában, ennek elszenvedője Magyarország, mert néhány kérdésben világos, egyértelmű véleménye van – jegyezte meg.

MTI

 

Nagy interjút adott a Budapester Zeitung-nak Hans-Georg Maaßen. A CDU-s expolitikusa 2012–2018 között vezette Németország belföldi hírszerzését, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatalt. (…) Aláhúzta, Budapestnek szem előtt kellene tartania, hogy hihetetlenül sok olyan német van, aki Orbán Viktor tiszta, konzervatív és valóságkövető politikáját csodálják, és erősebb szerepet szeretnének Magyarországnak a zöld-woke ideológia elleni európai harcban. Néhányak kifejezetten politikai világítótoronynak tartják Magyarországot a politikai őrület és valóságtagadás tengerében – fogalmazott.

Magyar Hírlap

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk