Őszművészet – Programajánló

Snoblesse Oblige 2021/33.

  • Narancs
  • 2021. augusztus 18.

Interaktív

„…ha csakugyan a kultúra kívánja, hogy a fajták egymást gyűlöljék, öljék, hát akkor nem kell kultúra…”  (Ady Endre, Budapesti Napló, 1908)   

augusztus 20., péntek, 10.00: Cellux, Problem solved – kiállítás

Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás, ahol a konceptuális ékszerekkel egy térben olyan fotók, installációk és videomunkák kapnak helyet, amelyek a társadalmi lét, az énképünk alakulása, a betegségek és azok elfogadása, a látszat és valóság kérdéseit vetik fel. Egészen szeptember 29-ig. (ÚjMűhely Galéria, Szentendre, Fő tér 20.)

augusztus 20., péntek, 10.00: 35. Mesterségek Ünnepe

Augusztus 20-tól 22-ig tart az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja. Az idén először ingyenesen látogatható, talán azért is, mert a díszvendégek a türk nyelvű országok lesznek, kiemelt témaként pedig a vadászathoz és a halászathoz kapcsolódó mesterségek domborítanak. A hagyományos mutatványosokon kívül fellépnek a hagyományos népzenészek és a hagyományos néptáncegyüttesek is. Délelőtt gyerekprogramok, délután divat- és viseletbemutatók, felnőttmegőrzők, este koncertek, táncelőadások, táncházak és folkkocsma várják a nagyérdeműt. (Bp. I., Budai Vár: Anjou sétány, Bécsi kapu tér, Kapisztrán tér, Szentháromság tér)

 

augusztus 24., kedd, 19.00: Random Trip All Stars – koncert

A főváros híres dzsesszalapú kortárs bulija, ahol először hallható élőben a Csak boldog című dal. Karácsony János James, az idén 50 éves LGT zenekar valahai énekes-gitárosa teszi fel a koronát az estére, ahol a formáció sok tagja jelen lesz Lábas Vikitől Vitáris Ivánon át Pásztor Annáig. (Budapest Park, Bp. IX., Soroksári út 60.)

 

augusztus 25., szerda, 19.00: Napnyugat expressz

A Matei Vișniec drámájából készült előadás főszereplője egy balkáni vonatút, sok-sok vágyakozással. A nagyváradi Szigligeti Színház zenés előadását Zakariás Zalán rendezte, és a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában szerepel. (Városmajori Szabadtéri Színház, Bp. XII., Városmajor)

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk