Szüret 2021/29.

  • Narancs
  • 2021. július 21.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Egy jogi randalírozás, egy jogi huliganizmus és egy szégyenletes európai bizottsági álláspont. Úgy érezzük, hogy el akarják tőlünk venni a gyerekeinket.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

 

Gyurcsány Ferencék tehát nem tesznek mást, mint megint a brüsszeliták utasításait hajtják végre, amikor támadják a konzultációt. Persze Brüsszelben megtanulhatták volna az illegális bevándorlás kapcsán is, hogy milyen az, amikor mi, magyarok, ellenállunk valaminek. Milyen az, amikor ők nem csupán a magyar kormánnyal, hanem a magyar emberek többségével kerülnek szembe.

Hollik István nyilatkozata, Fidesz.hu

 

A Margitsziget varázsa bár néha nagysága miatt kicsit kizárja az embert az előadásból, de olyan elemekkel tarkítja az ottlét élményét, amit egy kőszínház sem képes megteremteni. A színpadra ömlő rengeteg lufi például a szél hatására önálló táncba kezd, meglepve ezzel a rendezői bal oldalra tömörült zenészeket az árokban. Ugyanez a fuvallat a nézőtéren kiterített esőkabátokat is pengeti, ami az egyre komoruló égbolt alatt új szintre emeli az érzékelést. Mindeközben pedig felvillanó szentjánosbogaraknak tűnnek azok a rovarok, amik átrepülnek a reflektorok fényén, hogy kialudjanak, amint elérik a túloldalt.

Az Index kritikája a Vígszínház margitszigeti Kabaré-előadásáról

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk