Szüret 2022/40.

  • Narancs
  • 2022. október 5.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

A gazdasági növekedés mértékét látva úgy látom, lehetőségünk lesz nyugdíjprémiumot fizetni idén is a magyar nyugdíjasoknak. (…) Nehéz idők, válság ide vagy oda, a nyugdíjasainknak Magyarország megadja azt, ami megilleti őket.

Orbán Viktor Facebook-nyilatkozata az Idősek Világnapja alkalmából

 

Magyarország egy olyan ország, amelynek ismét van futballja – hangsúlyozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a European Teqball Tour budapesti állomásának vasárnapi ünnepélyes megnyitó ünnepségén. (…) A teqballról szólva Menczer Tamás megjegyezte, feltalálásával a magyarok újra megmutatták, amire senki más nem volt képes a világon. Hozzáfűzte, ez egy fantasztikus játék, amely ma már nemcsak egy kísérő rendezvény, a cél pedig, hogy bekerüljön az olimpia programjába. Az esemény sztárvendége a sportág nagykövete, a brazilok korábbi világklasszis futballistája, Ronaldinho, aki továbbra is szupersztárnak számít. (…) A megnyitó ünnepségen rendkívül barátságosan minden neki integető kisgyereknek visszaintegetett.

MTI

 

Átadták a budapesti Ráday utcában található, 2019 januárjában leégett református felsőoktatási kollégiumot. (…) Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök arról beszélt (…), hogy „mélyen, csöndben, kitartóan kellett imádkozni”, hogy Isten megmutassa a veszteségben a „gonoszt jóra fordító szeretetének erejét”.(…) Bogárdi Szabó István korábbi dunamelléki püspök igehirdetésében felidézte: 2019 januárjában, a tűz másnapján Veres Sándor dunamelléki főgondnokkal a leégett kollégium udvarán állva tudták, önáltatás, hogy bármi megmenthető az épületből és egymásnak sem merték feltenni a kérdést, hogy miből építik azt újjá. Akkor belépett a „siratótérbe” Orbán Viktor, aki megígérte a kormány segítségét az újjáépítéshez.

MTI

 

Novák Katalin (…) olyan szankciós csomagok támogatását fogja javasolni (…), amelyek az orosz agresszornak okoznak súlyos gazdasági nehézségeket, nem az európai gazdaságnak.

MTI

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk